Meštani topolskog sela prepričavaju susret sa Đokovićem: "Da njega vidimo u vinogradu..."

Oni još ne mogu da veruju da je Novak bio u njihovom malom mestu

  • 4
Novak Đoković Foto: Instagram / Printscreen / mladendragojlovic

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković u slobodno vreme voli da poseti našu zemlju i da vreme uglavnom provede u prirodnom okruženju. Slično je bilo i ove jeseni kada se opredelio da napravi pauzu posle US opena.

Kamere su ga tada zapazile kako bere grožđe u okolini Topole na jednog od mnogobrojnih vinograda. U regionu koji sa ponosom tvrdi da je "srpska Toskana" i gde se prave jako kvalitetna vina, Novak je imao priliku da vidi mnogo šta.

Stric jednog od najboljih tenisera sveta zasadio je vinograde u selu Lipovac, a u berbi mu se ove jeseni priključio Novak Đoković. Sa suprugom Jelenom i radnicima pomogao je pri sakupljanju drugog roda. Iako je od tada prošlo dosta vremena, pa i od slike koju je na svojim društvenim mrežama podelio enolog Mladen Dragojlović, meštani i dalje prepričavaju bliski susret sa legendom svetskog tenisa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Mladen Dragojlovic (@mladendragojlovic)

- Novak koji bere grožđe u vinogradu, to je stvarno prelepa slika poslata svetu iz ovog našeg malog sela. Njegov stric ima oko šest hektara pod vinovom lozom sorte širaz i šardone, prinos je dobar, ali kvalitet je još bolji. Šardone iz ovog vinograda pokazuje izvanredan potencijal za tako mlad vinograd, a ni širaz ne zaostaje kvalitetom koji će napredovati u narednim berbama. Ove godine zbog dosta sunčanih dana, grožđe je fantastično, izuzetno slatko, tako da pretpostavljamo, koliko se mi razumemo, da će i vino koje Đokovići uslužno prave u Despotici, jer porodična vinarija još nije završena, sigurno biti veoma kvalitetno, uostalom kao i sva vina sa ovih prostora - rekao je za RINU meštanin ovog sela koji je obilazeći svoje vinograde uočio Đokoviće u berbi.

Video: Prošli put je bilo tužno: Novak Đoković pred duele Dejvis kupa sa Austrijom

(Telegraf.rs / RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Burek

    27. novembar 2021 | 13:56

    Kod mene bio nadal

  • Đenka

    27. novembar 2021 | 15:30

    Jeste,bio je ali kod njegovog strica koji ima 4 ha.,u Lipovcu kod Topole,kupili pre nekoliko godina i prave vinariju. Hteli su da kupe pre toga vinariju ali im je bila skupa. Toliko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA