≫ 

Šteta za Novaka i Ćaćića, Nemci slavili, Srbiji "visi" prolaz u 1/4 finale Dejvis kupa

Ne zavisi sada sve od Srbije, štaviše, ništa više i ne zavisi od našeg tima...

  • 11
Novak Đoković i Nikola Ćaćić , Dejvis kup

Foto: Tanjug/AP

Ipak nije uspela Srbija da dođe do potpunog preokreta, pošto je dubl kombinacija Đoković i Ćaćić poražena od nemačkog dubla Puc/Kravic sa 2:1, po setovima 7:6, 3:6, 7:6. Ovom pobedom Nemačke, Srbija će zavisiti od drugih reprezentacija u Dejvis kupu ukoliko želi da se plasira u narednu fazu.

Auh, kakva šteta za ovaj meč... Iako je Krajinović prvi poražen u toku dana, čime su Nemci poveli sa 1:0, rezultat je poravnao Novak Đoković, da bi isti igrač i u dublovima izašao na teren sa Nikolom Ćaćićem, ali nije bilo dovoljno snage da se napravi potpuni preokret.

Srpski dubl je imao svoje šanse, u trećem setu su čak imali i brejk prednosti sve do pred smiraj seta, ali nisu uspeli da ga odbrane. Pomalo je "krivac" za to i Nikola Ćaćić koji očigledno nema iskustva u ovakvim mečevima...

Novak Đoković i Nikola Ćaćić , Dejvis kup

Foto: Tanjug/AP

Prvi set je pokazao šta nas očekuje u meču, prepušten je tek po jedan brejk na obe strane, što je dovelo do tajbrejka, gde je, nažalost, Nikola Ćaćić bio jedini igrač koji je izgubio poen na svoj servis, što je bilo dovoljno Nemcima da slave sa 7:5 u tom tajbrejku.

Drugi set je već pokazao malo drugačiju sliku, lošije su počeli Srbi, mučili su se, pogotovo kada je servirao Puc. Međutim, odigrali su naši teniseri jedan vrhunski gem, gde su sva četiri poena uzeli nakon sjajnih riternova, što je bilo dovoljno za osvajanje ovog seta i poravnanje rezultata od 6:3.

Došlo je vreme i za odlučujući set, Srbija je ključnu prednost napravila već u trećem gemu kada su osvojili brejk, kada je već popustila koncentracija Puca, koji je pre toga igrao neprikosnoveno. Međutim, ni Srbija nije dugo izdržala, pa je na servis Nikole Ćaćića izgubila brejk... Potom nijedan tim nije popuštao i meč je odlučen tek u taj-brejku, gde naš tim nije mogao da pogodi prvi servis, što je i donelo prevagu u ovom meču...

Novak Đoković - Štruf Dejvis kup

Foto: Tanjug/AP

Podsetimo, ovim porazom, naša reprezentacija se nalazi u jako nezavidnoj situaciji pošto će njen plasman u narednu fazu takmičenja zavisiti od svih, samo ne od njih. Trebaće dosta toga da se poklopi da bi naši momci nastavili pohod ka "Salatari.

Video: Novak odigrao 50. meč za Srbiju u Dejvis kupu: Uspeo sam da pronađem sebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loša selekcija

    27. novembar 2021 | 23:35

    Pa ne može samo Novak da igra i čini reprezentaciju i čuda… U singlu pored njega strava i užas, u dublu Ćaćić ne da nije kalibar, što se videlo na ovom meču

  • Momir

    28. novembar 2021 | 00:09

    Kakavog selektora imamo nije ni čudo... Troicki... Taj ne zna da organizuje miš da nadje sir a ne da vodi reprezentaciju.

  • Nosmoking

    27. novembar 2021 | 23:37

    Steta ali svaka cast momci, borba je bila! Valjda ce se poklopiti da prodjemo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA