≫ 

Srbija ide u 1/4 finale Dejvis kupa! Rusi odigrali za nas, Španci ostaju kod kuće

Kakav meč, kakva ludnica u Madridu!

  • 15
Dejvis Kup Srbija

Foto: TSS

Teniska reprezentacija Srbije uspela je da se plasira u narednu fazu Dejvis kupa, gde će igrati protiv reprezentacija Kazahstana za plasman u polufinale! Za ovaj uspeh, naša reprezentacija mora zahvaliti Rusima, odnosno Rubljovu i Karacevu koji su u dublu savladali Lopeza i Granoljersa posle preokreta, čime su ih i izbacili iz daljeg takmičenja!

Koliko je sreće imala naša reprezentacija u ovom trenutku! Srbija je mogla sve da reši još u svom meču protiv Nemačke, kada su Đoković i Ćaćić imali brejk prednosti u trećem setu protiv Kravica i Puca, međutim, oni su taj brejk ispustili i tako su svoju sudbinu prepustili rezultatima drugih grupa, kao i preostalim reprezentacijama.

Sve se poklopilo, bar donekle, Kolumbija je uzela bitnu pobedu SAD-u, međutim, Rusija i Španija nisu igrali baš po planovima. Našoj reprzentaciji je ovde odgovaralo da bilo koja reprezentacija pobedi sa nulom, odnosno bez izgubljenog meča.

Međutim, Lopez je savladao Rubljova u prvom meču, da bi potom Medvedev slavio protiv Karenja-Buste, čime je došlo do aspolutne neizvesnosti pred dubl meč, gde je Srbiji jedino odgovarala pobeda Rusije, dok bi u slučaju da Španije pobedi, a izgubi samo jedan gem, ove dve zemlje prošle dalje. Ipak, Rusija je slavila i time našu Srbiju poslala dalje, dok je Španiju ostavila kod kuće!

Novak Đoković - Štruf Dejvis kup

Foto: Tanjug/AP

Nije meč počeo kako treba, tvrda igra tokom čitavog seta je pukla tek negde pri kraju, kada je Rusija prepustila jedini brejk svom protivniku što je bilo dovoljno da Španija osvoji prvi set sa 6:4.

Drugi set je doneo skroz drugačiju igru, naime, Rusi su odmah napravili brejk, da bi još jednim pri kraju potvrdili osvajanje seta, te tako vratili nadu našim teniserima da će se naći u narednoj fazi takmičenja.

Ogromna borba viđena je i u trećem, odlučujućem, setu. Nijedna ekipa nije prepustila brejk, niti pružila priliku za tim. Sigurni serveri na obe strane su donosili prevagu u svoju korist.

Tek je viđen jedan brejk i to u gemu koji je i odlučio pobednika, servirali su Španci, ali su Rusi sjajno riternirali i došli su do pobede, za nas zlata vredne!

Video: Novak odigrao 50. meč za Srbiju u Dejvis kupu: Uspeo sam da pronađem sebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gasovod

    29. novembar 2021 | 07:18

    Rusi dodali gas za nas.

  • Brundo od celika

    29. novembar 2021 | 06:35

    Imamo dosta srece.Vise nego pameti.Ova reprezentacija slobodno moze da se nazove Novak Djokovic.Lajovic i Krajinovic su potpuno van forme.Selektora ne bih komentarisao.

  • Ivan

    29. novembar 2021 | 07:58

    Mislim da Krajinović ne bi trebalo da igra meč u singlu, totalno je indisponiran i ne može trentuno da pobedi nikoga. Mislim da treba pružiti šansu Kecmanoviću, uostalom u ovakvim mečevima se postaje igrač, kad će ako ne sad, on je perspektiva našeg tenisa, i mislim da ima dobre šanse protiv 182. igrača planete Kukushkina. Dobio ili izgubio, steći će dragoceno iskustvo za budućnost. Takodje mislim da Novak ne bi trebalo da igra dubl, mislim da je najbolja kombinacija Lajović/Čačić, bespotrebno se isrcrpljuje, mnogo se nervira i to se odražava na igru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA