≫ 

Hrvatska čeka Srbiju u polufinalu Dejvis kupa: Sprema se veliki spektakl u Madridu!

"Kockasti" isprašili Italijane i sada će čekati naš tim da uradi isto sa Kazahstanom

  • 6
Dejvis Kup Srbija, Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Ćaćić, Viktor Troicki

Foto: TSS

Teniska reprezentacija Hrvatske savladala je Italiju sa 2:1, čime su uspeli da prođu u polufinale ovogodišnjeg izdanja Dejvis kupa, gde će im eventualni rival biti reprezentacija Srbije! Odlučujući poen su doneli Mate Pavić i Nikola Mektić u dublu, gde su sa 2:0 slavili protiv Sinera i Fonjinija.

Sada je na redu reprezentacija Srbije koja mora da savlada Kazahstan kako bi i sebi "bukirali" mesto i duel sa selekcijom Hrvatske. Važno je pomenuti da su teniseri iz Srbije veliki favoriti protiv Kazahstana, te da zbog toga publika u Madridu treba da očekuje vrhunsku predstavu, koja i dolikuje meču polufinala ovakvog turnira, pogotovo ako se uzme u obzir i rivalstvo koje vlada između Srbije i Hrvatske.

Srbija je tokom turnira pokazala svu moć (meč protiv Austrije), kao i svu nemoć (meč protiv Nemačke), ali sigurno je da će morati mnogo bolje da se odigra i protiv Kazahstana, ali i protiv Hrvatske, ukoliko naravno, Đoković i družina savladaju narednog protivnika. Meč sa Kazahstanom je na programu u sredu.

Prošli duel ove dve reprezentacije je pripao našoj selekciji, kada su 2015. godine slavili sa ubedljivih 5:0, kada se Dejvis kup igrao po starom formatu.

Nisu se Hrvati mnogo mučili protiv Italijana, štaviše, mogli su meč završiti i ranije, samo da je Čilić uspeo da osvoji drugi set na svoj servis protiv Janika Sinera, međutim, deveti reket sveta nije želeo tako lako da se preda. Ipak, nije teško Čiliću da igra kada zna da posle njega nastupa najbolji dubl sveta - Nikola Meketić i Mate Pavić.

Dejvis Kup, Novak Đoković, Danil Medvedev, Viktor Troicki

Foto: TSS/Neda Miletić

Velike pohvale Hrvati moraju uputiti i na račun Borna Goje, koji je napravio ogromno iznenađenje u prvom meču, što je dodatno dalo prostora Čiliću da "kiksne" i igra rasterećeno protiv Sinera.

Borna Gojo, trenutno 279. teniser sveta, savladao je ogromnog favorita Lorenca Sonega sa 2:1 u setovima. Hrvat je u prvom setu gubio sa 4:1, potom je odbranio i brejk loptu, da bi slavio posle taj-brejka sa 7.6.

Drugi set je doneo mnogo boljeg Sonega, koji je napravio dva brejka i slavio sa 6:2, ali ipak, Gojo je uspeo da se vrati u odlučujućem setu i identičnim rezultatom je sada on slavio protiv Italijana (6:2), što je već Hrvatima značilo pobedu, ukoliko se uzme u obzir gorepomenuti, najbolji dubl sveta.

Borna Gojo, hrvatska, dejvis kup

Foto: Tanjug/AP

Marin Čilić je takođe počeo svoj meč mnogo bolje od protivnika, devetog tenisera sveta, Janika Sinera. Hrvat je slavio u prvom setu relativno lako, da bi sa istom igorm nastavio i u drugom.

Imao je vođstvo od 5:4, servirao je za pobedu, ali je Siner tu napravio brejk. Set je otišao u taj-brejk, gde je Siner uspeo da slavi uz ogromnu borbu. Treći set je već bio dosta lakši za Italijana koji je slavio sa 6:3 i time doveo svoju reprezentaciju u dubl meč.

Janik Sinner, Dejvis kup, Italija

Foto: Tanjug/AP

Odmah je bilo jasno da Italiju čeka skoro nemoguć zadatak u dublovima, što se videlo odmah i na samom početku meča. Mektić i Pavić su odmah uzeli brejk, te su ga lako sačuvali i slavili sa 6:3 u prvom setu. S vremena na vreme su pokazali Italijani zube, ali nije to dovoljno da se ugrozi ovaj par.

U drugom setu, hrvatski par je napravio brejk sredinom seta, pa su lako priveli kraju i rezultatom od 6:4 prošli su dalje.

Podsetimo, eventualni meč polufinala između Srbije i Hrvatske na programu će biti u petak.

Video: Novak odigrao 50. meč za Srbiju u Dejvis kupu: Uspeo sam da pronađem sebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    30. novembar 2021 | 06:51

    Ako prodjemo Kazakhstan protiv hrvata nam trebaju obe pobede u singlu. Ako dodje do toga da dubl odlucuje, tesko da mozemo da dobijemo njihov dubl. Imaju prvi dubl sveta.

  • 534

    30. novembar 2021 | 06:35

    Bili smo favoriti i protiv nemaca! Hrvati već vode 1:0 zbog najboljeg dubla na svetu. Nole izjednačio na 1:1 a od prvog meča zavisi ko ide u finale. Kako igraju Lajović i Kecmanović nisam optimista.

  • Ivan

    30. novembar 2021 | 09:09

    Ali kako igra u singlu ovaj mladi hrvatski igrač Borna Gojo, svaka mu čast, počistio je jednog respektabilnog igrača, kakav je Lorenco Sonego, pred njegovim navijačima. Predvidjam da će dečko biti medju deset najboljih igrača sveta, psihološki ne pada, u prvom setu pri rezultatu 4-1 i gem lopti za 5-1, za Sonega, uspeo je da preokrene i dobije taj set u taj brejku, što mu je na kraju i donelo trijumf. Nadam se ipak da će iskustvo Lajovića ili Krajinovića, presuditi u ovom duelu, ako do njega dodje. Iskreno ipak bih pednost dao Lajoviću, iako nije u formi, ne leži mu beton, ali pokazuje borbenost, za razliku od Krajinovića, koji je krajnje indisponiran, možda čak pokušati da se od rizikuje s Kecmanovićem, mlad igrač protiv mladog igrača, pa ko bude bolji, ali mislim da je u ovom meču bolja opcija Lajović, a u duelu s Kazahstanom Kecmanović. Interesantno je da su svi domaćini ispali, odnosno ostali su tamo gde su i bili, kući.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA