Dejvis kup ima svog "kralja", a to nisu Nadal ni Đoković: Rekord koji niko neće dostići

Da li će uspeti da obori rekord legendarnog Kipranina?

  • 1
Markos Bagdatis

Foto: AP/Tanjug

Teniska reprezentacija Srbije je nekako uspela da prođe grupu na ovogodišnjem Dejvis kup, gde će u četvrtfinalu igrati protiv Kazahstana, dok će rival u eventualnom polufinalu biti selekcija Hrvatske.

Najveća uzdanica naše selekcije je Novak Đoković što i ne čudi, s obzirom na to da je ovaj teniser najbolji igrač planete, a može se ubrojati i među najbolje koji su ikad igrali ovaj sport.

On ima neverovatnu statistiku u 'dresu nacionalnog tima', pošto je upisao već 17 pobeda uzastopno, ali nažalost, to je daleko od rerkorda u ovom takmičenju. Verovali ili ne, rekord od 36 uzastopnih pobeda u Dejvis kupu drži kiparski teniser Markos Bagdatis.

Iza Bagdatisa, naredni je Bjorn Berg sa 33 trijumfa, da bi potom usledio Rafael Nadal sa 29. Tu je još i Endi Marej sa 19 pobeda, koji deli petu poziciju sa Marselom Riosom. Novak Đoković bi do kraja ovog turnira mogao da se umeša između njih.

Video: Novak Đoković o četvrtfinalnom duelu sa Kazahstanom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    30. novembar 2021 | 19:41

    Optimista sam sto se tice dejvis kupa malo samo da prorade neki igraci mozemo do finala. Treba probati sa Kecmanovicem pre Krajinovica na teren Novak da odigra siguricu a dubl par Gacic i Lajovic...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA