≫ 

Đoković podržao rigoroznu odluku WTA: "Mislim da je taj potez veoma hrabar"

Nole takođe smatra da su informacije o Peng Šuai od velike važnosti za tenis

  • 0
Novak Đoković - Aleksandar Zverev Foto: Tanjug/AP

Najbolji svetski teniser Novak Đoković podržao je olduku čelnika ženska teniske asocijacije (WTA) da suspenduje sve turnire u Kini!

WTA je, naime, saopštila je da je do daljeg otkazala sve turnire u Kini koji su zakazani u kalendaru, jer vlada zabrinutost za bivšom teniserkom Šuai Peng koja je nestala iz javnog života i sa društvenih mreža, otkad je objavila da je bila žrtva seksualnog napada nekadašnjeg potpredsednika vlade Kine Ženga Gaolija.

- U potpunosti podržavak stav WTA, jer nemamo dovoljno informacija o Peng Šuai i njenom blagostanju. Njeno zdravlje je od najveće važnosti za svet tenisa i mislim da je potez WTA veoma hrabar - rekao je Đoković, a prenosi "tennishead."

Komentarisao je Đoković i duel polufinala Dejvis kupa koji Srbiju očekuje u petak protiv Hrvatske, nakon što su u četvrtak posle žestoke borbe savladal Kazahstan.

- Hajde da vidimo šta će se desiti, nadam se da ćemo dobiti taj prvi singl. Imamo dan za odmor, dan je dug. Kada niste na terenu, emotivno ste tu, navijate, podržavate sunarodnike, stvarno je razlika velika. Lepo je kada imate dan više da se odmorite i da skupite energiju. Imamo dobru hemiju, možemo da pobedu i to nam je cilj, veoma smo motivisani - rekao je Nole između ostalog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA