≫ 

Đoković čuva Srbiju od Hrvatske: Pao Čilić, Novak protiv najboljeg dubla sveta za finale Dejvis kupa!

Više od 100 minuta zagrevanja za Noleta, a sada sledi meč odluke

  • 27
Novak Đoković doneo izjednačenje Srbiji protiv Hrvatske

Foto: TSS

Tu smo i živi smo! Novak Đoković je očekivano doneo Srbiji izjednačenje protiv Hrvatske u polufinalu Dejvis kupa savladavši Marina Čilića 6:4, 6:2, ali će imati još jedan zadatak, i to mnogo teži. Ukoliko naša selekcija misli o borbi za "salataru", Nole i njegov dubl partner će morati da savladaju najbolji par na svetu - Nikolu Mektića i Mata Pavića.

Sve je definitivno na Novaku. Ovaj turnir Srbija gleda isključivo u Đokovića, jer njegove kolege iz reprezentacije nisu ispunile očekivanja u dosadašnjem delu takmičenja.

Nakon što je Dušan Lajović poražen posle preokreta od Borne Goja, prvom reketu sveta nije ostalo ništa drugo osim da našpanuje rekvizit, pritegne vezice i krene prvo u singl, a onda i u dubl meč.

Prvi zadatak mu je bio da savlada Marina Čilića koji je davao otpor i dobro se držao, sve do završnice prvog seta kada je stiglo do brejka i potvrde od strane Novaka.

Bilo je vrlo bitno da se Đoković što manje zadrži na terenu, jer ga posle tog meča očekuje još teži zadatak, pa je svaka kapljica znoja dragocena.

I sam Čilić je shvatio da neće dugo moći da odoleva najboljem teniseru sveta, ali je spasao četiri brejk lopte na samom startu drugog seta.

Ipak, u podsvesti mu je bilo da neće moći da prati ritam čoveka koji još jednom mora da vadi Srbiju iz problema, pa je brejk usledio u trećem, a zatim i u petom gemu za siguran hod ka pobedi.

Manje zadržavanje je usledilo u šestom gemu, ali sve je to izašlo na pravi put i ostala je još samo jedna stepenica, ali žestoko visoka.

Đoković i Nikola Ćaćić su najavljeni protiv Mektića i Pavića, najboljeg dubla sveta, ali ćemo videti da li će doći do izmene ili su to snage koje će pokušati da preokrenu situaciju i pošalju Srbiju u finale Dejvis kupa.

Tok meča

 

II SET:

6:2 - KRAJ! IDEMO NA DUBLOVE KOJI ĆE ODLUČITI FINALISTU DEJVIS KUPA!

5:2 - Asovi Čilića su produžili ovaj okršaj, ali sada Đoković servira za meč.

5:1 - Spasena brejk lopta i sada teško može šta da zaustavi Novaka da ubrzo trijumfuje na ovom susretu.

4:1 - BREEEEEEEEJK SRBIJA! Melje Đoković svog protivnika i sada je jako blizu pobede. Ovo se tražilo!

3:1 - Dobro je iskontrolisao srpski as svoj servis i tako potvrdio brejk. Nadamo se da će dodatno ubrzati ritam, da se prelazi na glavnu stvar.

2:1 - BREEEEEEEJK ZA ĐOKOVIĆA I SRBIJU! Veoma je bitno da Novak što brže završi posao kako bi mu ostalo snage da odigra meč u dublu.

1:1 - Bez problema Đoković rešava svoj servis gem i čini se da je ritam dovoljan da se sve završi u dva seta.

0:1 - Tri brejk lopte je imao Srbin, ali nije uspeo da konvertuje ukazano. Jedva je Marin uspeo da se sačuva ranog minusa. Glavna stavka u Čilićevom bivstvovanju na terenu je "umoriti Novaka za dubl" i on po tom pitanju radi sve što je u njegovoj moći.

I SET:

6:4 - SET ZA SRPSKU SELEKCIJU! Novak je potvrdom zaključio deonicu i ovo je baš ličilo na njega. Isprobavao je, mamio protivnika i pred kraj seta pronašao ključ za dva ključna gema. Nije bilo lako, četiri lopte za ribrejk su bile tu, ali ne bi Đoković bio Đoković da i teške situaciju ne rešava na lak način. Prvi korak je napravljen ka izjednačenju.

5:4 - BREEEEEEEEEJK SRBIJA! Đoković se od 40:0 vratio i zavrteo tlo pod nogama Čilića. Vrhunskih pet poena i Novak ima priliku da servisom uzme prvi set!

4:4 - Isprobava Novak kombinacije i to ga košta ponekad rezultatskog minusa (0:30), ali čim nađe recept, protivnik nema šta da traži u gemu. Imamo 50 odsto na drugom servisu, što je ipak stvar koju bi voleli da vidimo sa većim brojkama.

3:4 - Slutilo je 0:15 da bi moglo da se zatalasa, ali neiznuđena greška i servis volej igra su Čilića ponovo pogurala do vođstva.

3:3 - Ovog puta nema problema za Đokovića. Četiri poena u nizu i sada dolaze momenti kada Nole pali sve motore. Videćemo da li je to slučaj i u ovom meču.

2:3 - Drži Marina servis u igri. Sada je izbegao komplikacije, iako ih je imao na vidiku. Ipak, 78 odsto osvojenih poena nakon prvog servisa za sada obavlja posao.

2:2 - Sada je Čilić imao dve prilike da oduzme servis Novaku, ali neverovatna kretnja po terenu i forhend paralale su izvukle stvar. Imamo novo poravnanje.

1:2 - Završen je tek treći gem, a već smo 15 minuta odmakli od početka meča. Dve brejk lopte je propustio Novak, ali je proradio servis Marina koji mu je na kraju učinio uslugu.

1:1 - Četiri poena u nizu i nula za protivnika. Ovo obećava.

0:1 - Vidi se da Đoković kreće da računa i da ceni šta mu je potrebno danas protiv Čilića. Nakon 30:30, servis je radio i Hrvat uspeva na startu da uzme gem.

PRE MEČA

 

Ovakva situacija, u kojoj smo na korak od eliminacije, zadesila nas je nakon što je Dušan Lajović preokretom poražen od Borne Goja.

Sada nam preostaje da se nadamo u dve pobede, a one moraju da proisteknu od Novaka Đokovića.

Nole prvo igra singl duel, a onda će 99 odsto biti deo dubla koji će ići na megdan najboljem paru na svetu, Nikoli Mektiću i Matu Paviću.

Video: Ono kad lopta neće u gol: Igrač 2 puta sa gol linije i jednom prečka spasili Javor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxx

    3. decembar 2021 | 19:47

    E moj kralju bez tebe nikad nista!!!!!

  • Xy

    3. decembar 2021 | 19:53

    Ispade da Đoković igra sam protiv svih reprezentacija. Bravo Novače! Samo napred. Do pobede.

  • Kosta SO

    3. decembar 2021 | 18:51

    Ako sam dobro razumeo satnicu, Čilićev posao je samo da Novaka što duže zadrži na terenu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA