≫ 

Srbija bez finala Dejvis kupa: Hrvati dobili konačnu bitku, ne može ni Đoković sve sam

Gorak ukus i razočarani Novak - sve što ostaje posle Madrida

  • 86
Novak Đoković i Filip Krajinović protiv hrvatskog dubla

Foto: Tanjug/AP

Srpska teniska selekcija neće se boriti za trofej Dejvis kupa pošto je u odlučujućoj borbi dublova poražena od Hrvatske. Novak Đoković i Filip Krajinović nisu mogli protiv najboljeg para sveta, Nikole Mektića i Mata Pavića, te će komšije posle 7:5, 6:1 igrati za "salataru" u Madridu.

U ovom formatu takmičenja, Đoković ne može sve sam. Bio je u skoro svakoj rundi ili izneveren ili nateran da sam rešava po dva duela. Niko od ostalih članova srpske reprezentacije nije bio ni blizu dobrog izdanja.

Mučenje sa znantno slabije rangiranim protivnicima i uvaljivanje koske Novaku nije donelo ništa dobro. Samo pokidana živca najboljem na svetu koji je to jasno i pokazao u dubl meču sredinom drugog seta. Bačen reket i nervoza potpuno jasna.

Ako krenemo od početka, bolje bi bilo da dođemo brzo i do kraja rezimea - Dušan Lajović je posle osvojenog prvog seta bukvalno prestao da igra i položio reket pred Bornu Goja, te tako inicirao ovakav kraj kakav sada imamo.

Ponovo se sve svelo na Đokovića i pomalo na njegovog dubl partnera. Nole je slavio u singlu, očekivano, protiv Marina Čilića, ali onda je stigao duel sa Mektićem i Pavićem gde smo jasno bili autsajderi.

Verovalo se da uticaj Novaka može možda i da donese neku prevagu, ali nije se moglo.

Kako su proticali gemovi u prvom setu, tako je nada rasla i dosegla prilično lep nivo nakon 11 odigraniih gemova.

Taman kada su naši uspeli da odagnaju pet brejk lopti (četiri na samom startu), stigla je ona kobna, šesta koja je donela set Hrvatima.

Možda je još uvek i tinjala neka svest o mogućem preokretu, ali sve je nestalo nakon izgubljenog servisa za 3:1 i Novakove nervoze koja ga je naterala da šutne torbu i zameni reket.

Nije dobijen implus, već kraj jedne priče. Momci su verovatno dali sve što su imali, ali samo Đoković je pokazao ono što treba.

II SET

1:6 - KRAJ...

1:5 - BREJK I VEROVATNO KRAJ... Hrvati serviraju za finale. Makar smo videli brejk loptu za Srbiju na kraju. 

1:4 - Potvrda stečenog za Hrvatsku. Ako čuda postoje, trebalo bi sada da se pojave, jer vremena ponestaje.

1:3 - BREJK I RASPAD... Krajinović se totalno izgubio, uradio je toliko loših poteza u ovom gemu da je Novak nervozan otišao po drugi reket. Sada je ovo već nemoguća misija. Pitanje je kako možemo da izađemo iz ovoga.

1:2 - Koliko je postojalo nade nakon prva dva poena (0:30), toliko je ona nestala u narednom minutu kada su Hrvati naređali niz koji im donosi novi gem.

1:1 - Đoković servisom daje sigurnost. Gem sa nulom i neće biti predaje do kraja.

0:1 - Ponovo je Srbija dobila jedan poen, ali kada je bilo već 40:0. Hrvatski dubl nastavlja sa sigurnom igrom.

I SET

5:7 - SET ZA HRVATSKU... Đoković i Krajinović su bili toliko blizu taj-brejka, imali su i 30:0, ali su Hrvati naređali četiri poena i rešili deonicu u svoju korist. Poslednji poen je bio zaista žilav, mogli su naši možda i da se odbrane, ali su Mektić i Pavić gradili i na kraju probili na mreži. Ovo je sada đavolski težak posao...

5:6 - Dobili su Nole i Filip prvi poen, možda je i postojala nada da se nastavi u tom pravcu, ali je iskusni dubl sa druge strane dobio dve ravnopravne bitke i ponovo vodi.

5:5 - Ovo se traži. Đoković je dovoljno odaljio Mektića i Pavića od šansi da zaključe ovaj set u ovom meču. I dalje se čeka momenat straha protivnika.

4:5 - Najgore je to što smo ušli u ritam koji daruje Hrvatima prilično lepe prilike, dok Srbija ne može ni da priđe brejku. Bitno je da ostanemo tu, pa će prilika doći.

4:4 - Ponovo je bilo opasno kao na startu, Filipu je stao servis, ali čim se povratio, sklonjena je brejk lopta. Bilo je neprijatno, ali ponovo smo u egalu.

3:4 - Sada su Mektić i Pavić prelako uzeli gem. Nije bilo otpora kao u proteklim sekvencama.

3:3 - Od gotovog su naši napravili veresiju. Imali su 40:0, ali se od nesigurnosti Krajinovića došlo do 40:40. Đokovićev servis radi odlično i beleži već peti as.

2:3 - Ponovo su Đoković i Krajinović uzeli dva poena i izvršili određeni pritisak na Hrvate. Ipak, ni sada nismo videli makar djus. Ako se ovako nastavi, verovatno ćemo i videti više vatre na servis Mektića i Pavića.

2:2 - Odličan servis Krajinovića. Samo jedan izgubljeni poen i držimo se dobro.

1:2 - Iako su naši imali dva dobra poteza (40:30), stigao je as od strane Hrvata. Imaju Nole i Filip šansi i prostora u ovom susretu.

1:1 - Ne damo se na startu! Kako je ovo moglo da bude gadno, imali su Novak i Filip četiri brejk lopte protiv sebe, a tri vezane, ali je Nole krenuo da bije iz servisa. Tri asa i situacija je ostala pod kontrolom.

0:1 - Hrvati su dobro odservirali na startu, izgubili su prvi poen, ali nakon toga je Pavić rešavao skoro sve iz prvog udarca.

PRE MEČA

 

Nakon poraza Dušana Lajovića od Borne Goja i pobede Novaka u dva seta protiv Marina Čilića, došli smo pred svršen čin i ostala je još samo jedna stvar da se uradi na putu do finala. Selektor Viktor Troicki odlučio je da zameni Noletovog saigrača, pa će umesto Nikole Ćaćića izaći na teren Filip Krajinović.

Ipak, ta stvar ne da nije mala, nego je jako velika i bilo bi veliko iznenađenje ukoliko bi Nole i Filip savladali prva dva reketa sveta u dubl konkurenciji.

Mektić i Pavić su ove godine uspeli da se krunišu u Vimbldonu, a osvojili su i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

Ništa nije nemoguće i moramo da verujemo u naš par. Ipak, Đoković je tu.

Video: Posle prve penal serije prednost za Vojvodinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pero

    3. decembar 2021 | 21:00

    Predlazem dubl sam Nole protiv njih.Mozda bi bilo bolje

  • marko

    3. decembar 2021 | 21:03

    Troicki selektor, pa on ne moze da vodi ni sam sebe!

  • Раднаскела

    3. decembar 2021 | 21:53

    Ноле, немој ни да се трудиш да долазиш следећи пут. Сви наши играчи у првих 70, а не могу да добију ни један меч.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA