≫ 

Zašto je selektor Troicki u poslednji čas ubacio Krajinovića umesto Ćaćića?

Bili smo na ivici eliminacije u grupi, pa smo jedva prošli četvrtfinale, ali polufinale nam je bila poslednja stanica

  • 15
Novak Đoković i Nikola Ćaćić , Dejvis kup

Foto: Tanjug/AP

San o još jedoj "salatari" je nestao, makar u za ovu godinu. Srbija je imala veliku šansu da se preko Hrvatske plasira u finale i pokuša da osvoji Dejvis kup, ko god bio na drugoj strani kasnije. Ipak, situacija nas je dovela do momenta u kojem Novak i njegov partner moraju da savladaju najjači dubl na svetu, Nikolu Mektića i Mata Pavića, za prolaz dalje. Svi su očekivali Nikolu Ćaćića pored Đokovića, ali je izašao Filip Krajinović. Zašto se to dogodilo?

Ćaćić je bio jedini izraziti dubl igrač u našoj reprezentaciji, ali i najneiskusniji na planu igranja u Dejvis kupu. Ipak, on je bio oružje kojim je možda moglo i da dođe do prevrata, pa je selektorska odluka Viktora Troickog naišla na iznenađenje nakon što je Krajinović viđen u polju sa Novakom.

Dosta toga zavisi i od samog raspoloženja i dogovora igrača međusobno, ali i sa selektorom.

Filip nije imao dobru sezonu, povrede su ga omele da napravi nešto više 2021. godine, ali je postojala podloga da učestvuje u najbitnijem meču u Madridu.

Prvo, Krajinović ima veliko iskustvo igranja u reprezentativnom ruhu, znao je dosta puta da se nosi sa pritiskom, ali definitivno nije bio spreman da pokaže više ovom prilikom.

Drugo, Novak je u paru sa Filipom odigrao 11 mečeva od 2014. godine, a imao je i priliku da igra protiv Mata Pavića pre dve godine, upravo sa Noletom u dublu.

Treće, raspon ruku i solidan servis je ulazna karta za dubl meč, pa je nada postojala da bi sa Đokovićem uz sebe mogao da priušti iznenađenje.

Do toga nije došlo, a jasno se osetila Krajinovićeva nespremnost u drugom setu kada je sve naglo potonulo u ponor.

Novak Đoković i Filip Krajinović protiv hrvatskog dubla

Foto: Tanjug/AP

Možda bi Ćaćić mogao više da se nosi sa protivnicima koji igraju u njegovoj konkurenciji, ali sve ostaje u domenu "možda".

Nikola nije imao toliko prilike da igra sa Đokovićem u paru, ali sva tri meča koja su odigrana u tom sastavu su imala udela u ovoj godini.

Sva tri su završena u tri seta, a poslednji je rezultovao i pobedom protiv Nedovjesova i Golubjeva u četvrtfinalu Dejvis kupa.

Đoković se ne dovodi u raspravu, njegovo prisustvo na terenu je nešto neizostavno, što je sada već davnih godina i iskusni Radek Štepanek potvrdio.

- Srbija je ostavila Ferari u garaži - kazao je 2013. godine Štepanek kada je video da Novaka nema u kombinaciji za dubl.

Još kad bi postojala dva Novaka Đokovića, onda ne bismo verovatno ni razmišljali na ovu temu. Do tada, moraćemo da iskoristimo njegovu volju da još uvek igra za reprezentaciju Srbije, ali će remont u ostalim delovima selekcije morati da se odradi.

Bili smo na ivici eliminacije u grupi, pa smo jedva prošli četvrtfinale, ali polufinale nam je bila poslednja stanica.

Opomene su stizale, a na kraju nas je stigla i kazna.

Video: Posle prve penal serije prednost za Vojvodinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goa

    3. decembar 2021 | 22:59

    Pijani Troicki ostavku da da !

  • bbora

    3. decembar 2021 | 23:07

    Vratite Zimonjica Lajovic katastrofa bolje je Djere Cacic je morao da igra on je jedini pravi dubl igrac bravo komsije zelim vam salataru

  • Boske100

    3. decembar 2021 | 23:37

    Ma koji selektor!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA