"Hladan tuš" za Novaka iz Australije posle glasina da može na AO i bez vakcine

Zamenik premijera Viktorije ističe da će svi koji se budu pojavili na Australijan openu biti vakcinisani

  • 20
Novak Đoković, Danil Medvedev

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i vakcina protiv korona virusa su jedno od glavnih pitanja pred Australijan open koji se održava u januaru 2022. Kako se bliži samo takmičenje, sve je izvesnije da će Đoković igrati i da će braniti titulu, kao i da će pokušati da osvoji 10. titulu u Melburnu.

Novak se prijavio za učešće na ATP kupu, takmičenju koje će najboljim teniserima sveta služiti kao zagrevanje za Australijan open.

Razlika je što se ATP kup igra u Sidneju, a tamo teniseri ne moraju da budu vakcinisani, jer politika države Novi južni Vels nije tako stroga kao u Viktoriji, gde se nalazi Melburn.

Pojavile su se odmah nakon toga i glasine da Đoković, za koga se ne zna da li je vakcinisan i ističe da to neće ni da otkriva, jer je za njega to privatna stvar, može da igra na Australijan openu i ako samo prođe kroz karantin u Australiji tokom ATP kupa.

Đoković se pored ATP kupa, našao i na listi prijavljenih za Australijan open, pa su glasine dodatno podgrejane.

Međutim, zamenik premijera Viktorije, Džejms Merlino, demantovao je priče o "rupi u zakonu" kako bi se navodno omogućilo Novaku da se takmiči i bez vakcine.

- Svi se raduju Australijan openu i svi koji budu prisustvovali - gledaoci, igrači, zvaničnici, osoblje, očekuje se da svi budu potpuno vakcinisani. To su pravila. Medicinska izuzeća su upravo to, to nije "rupa u zakonu" za privilegovane tenisere. To je medicinsko izuzeće u izuzetnim okolnostima, ako imate akutno zdravstveno stanje.

- Moje gledište i mišljenje svih Viktorijanaca, očekivanje svih Viktorijanaca je, da svi koji prisustvuju Australijan openu - igrači, gledaoci, osoblje, zvaničnici, treba da budu potpuno vakcinisani.

Video: Novak Đoković će biti budući duhovni vođa čovečanstva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar Mihailović

    8. decembar 2021 | 11:10

    Ovakav stav vlasti Viktorije je nacifašistički. Zašto? Zato što primoravaju, ucenjuju i uslovljavaju ljude da prime vakcinu za koju ne daju garancije, ni proizvođači. Drugo, takva bandoglavost ukazuje i na korumpiranost, da se po svaku cenu izdejstvuje obelodanjivanje kojom i čijom vakcinom je vakcinisan jedan od najbolji sportista sveta svih vremena, ako je uopšte vakcinisan, što bi za tu kuću bila besplatna reklama. Platite milijardu evra i eto vam reklame, a oni koji su ga naterali da kaže bi se tu umedili. Jadno i bedno, nemaju pojma šta je sport. Ne shvataju da ako se zbog prinudne vakcinacije nekome nešto desi da će ih koštati kao svetog Petra kajgana i to na kub, jer čitav svet zna da su primoravali ljude, to više nije dobrovoljno.

  • Filip

    8. decembar 2021 | 11:04

    Dace mu ovi nasi sertifikat kao da sr vakcinisao i to je to sta se lozite

  • zac

    8. decembar 2021 | 12:26

    Znaci da se ljudi razboljevaju od kovida samo u Melburnu.cudno kao i sve oko vakcina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA