Direktor AO: "Nije sigurno da će Đoković igrati u Melburnu, nema medicinskog izuzeća"

Tajli je još jednom ponovio da svi teniseri moraju biti vakcinisani kako bi nastupili na prvom grend slemu u sezoni

  • 19
Novak Đoković, Danil Medvedev Foto: Tanjug/AP

Prvi čovek australijskog tenisa Kreg Tajli izjavio je da to što je Novak Đoković prijavio učešće na Australijan openu ne znači da će i zaigrati na tom turniru.

- Ono što je objavljeno je generalna lista učesnika i po prirodi stvari, svi ulaze na listu. To nije obavezujuća lista i ne govori ko će biti tačno u glavnom žrebu, koji dolazi za nekoliko nedelja - rekao je Tajli.

Australijski mediji prenosili su prethodnih dana da je moguće da će Đoković zatražiti medicinsko izuzeće kako bi mogao da nastupi u Melburnu i bez vakcine, međutim Kreg Tajli je odbacio tu opciju.

- Da budem odmah jasan, niko ne može da igra na Australijan openu ako nije vakcinisan. Ili duplom dozom vakcine ili jednom od kompanije Džonson i Džonson, koja je takođe odobrena. Jedina mogućnost osim te da budete vakcinisani je da se takmičite ako ste dobili opravdanje o medicinskom izuzeću od australijskih vlasti. Video sam izveštaje u pojedinim medijima. Do sada, nije bilo odobrenih medicinskih izuzetaka - poručio je direktor Australijan opena.

Na kraju je stiglo i objašnjenje ko, i na osnovu čega, odlučuje o specijalnim propusnicama za nevakcinisane.

- Postoji nezavisan panel medicinskih stručnjaka koji pregledaju kopiju zahteva za izuzeće. To onda ide na ekspertski panel i oni donose odluku. Jasno je da međunarodni tenisero imaju iste uslove kao i svako ko dolazi u Viktoriju i Australiju. Nema mogućnosti za bilo kakav popust u tom smislu osim odobrenog medicinskog izuzetka - objasnio je Kreg Tajli.

Podsetimo da je Novak Đoković prijavljen i za ATP kup koji počinje 1. januara, a da učešće na tom turniru ne podrazumeva obaveznu vakcinu, s obzirom da se Sidnej nalazi u drugoj državi u odnosu na Melburn.

Nakon toga su se pojavile spekulacije da Đoković neće morati da se vakciniše, ali je to oštro demantovano i od strane direktora turnira, kao i od vicepremijera Viktorije.

Video: Srpska sportistkinja bez ruku nacrtala neverovatan portret Novaka Đokovića i oduševila ga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lidija

    9. decembar 2021 | 09:40

    Pa i ne mora preče mu je zdravlje

  • Boža zemunac

    9. decembar 2021 | 09:40

    NOLE BRATE SRBINE, NEMOJ DA IDEŠ DA TE UCENJUJU.AKO NEĆE NAJBOLJEGA, I NE MORAJU.ONI MORAJU TEBI DA SE UVLAČE A NE TI NJIMA.

  • Auuu

    9. decembar 2021 | 10:08

    Sto se svi toliko brinu sta kako ko njegova licna stvar oce ili nece

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA