Novi povici na Đokovića iz Australije: "Ne zanima me uopšte da li je prvi na svetu ili ne"

Senatorka Tasmanije ljutito je dala analizu situacije sa prvim teniserom sveta povodom učešća na Australijan openu

  • 26
Novak Đoković - Štruf Dejvis kup Foto: Tanjug/AP

Kako se polako približava početak Australijan opena, tako sve više raste tenzija oko učešća pojedinih tenisera na prvom Grend slem turniru u sezoni. Naravno, najviše polemike vodi se oko Novaka Đokovića koji još uvek nije objavio svoj vakcinalni status.

Dve doze vakcine obavezne su za učešće u Melburnu, a Đoković se prijavio za učešće na turniru. To ne mora da znači da je on automatski i vakcinisan, pošto zbog pojedinačnih medicinskih razloga može doći do izuzeća pojedinih tenisera ili teniserki u skladu sa smernicama Državne zdravstvene agencije.

To je izazvalo novu lavinu reakcija u Australiji, pa je senatorka sa Tasmanije, Džeki Lembi prokomentarisala pojedina medijska nagađanja da Novak pokušava da iskoristi "rupu" u pravilima, što niti je igde potvrđeno, niti se može istinski tvrditi.

- Ne znam odakle dolazi ta priča o rupi u pravilima. Ili ste dvostruko vakcinisani ili niste. Ako niste, kao što je većina Australijanaca, ne zanima me uopšte da li ste broj jedan na svetu ili ne - ljutito je poručila političarka u jutarnjem programu na TV "Najn".

Svoje mišljenje o čitavoj situaciji dao je i voditelj programa, Kris Smit, koji je ipak bio daleko blaži od gnevne političarke.

- Da mu se da izuzetak, ali šta to tačno znači? On je imao kovid 2020. godine i nekako je imun. Ako želi da igra na Australijan openu, mora da bude dvostruko vakcinisan. Ja nekako mislim da je on to već uradio, ali da neće da nam kaže - rekao je novinar.

Video: Svaka čast svima #1: Đoković da prepliva do Australije i Savić da najede vaterpoliste belog luka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coas

    9. decembar 2021 | 15:51

    Oni se vise nerviraju od Noleta, preopteretili su se, a Nole kulira onako nevakcinisan.

  • zac

    9. decembar 2021 | 17:34

    To se zove diktatura, covek moze na svakih 72 sata da se testira i u cemu je problem,bude li stalno negativan nastavlja da igra ukoliko bude pozitivan ide kuci,vakcinisani takodje mogu biti pozitivni.

  • Vo Nguyen Giap

    9. decembar 2021 | 18:40

    Zakon o opštoj obaveznoj vakcinaciji u Australiji nikada neće biti usvojen. Lokalne, interne odluke o obaveznoj vakcinaciji će ovih dana biti povučene, usled brojnih fizičkih incidenata sa opravdano nezadovoljnim građanima, tokom provere sertifikata. Neubedljiv izgovor za povlačenje odluke će biti u stilu: "Već se dovoljno građana vakcinisalo u Australiji. Nema više potrebe za sprovođenjem odluke". Istina zapravo leži u pritisku malog i srednjeg kapitala. Ne može svako prodajno mesto da dodatno plaća min. 5.000 AUD za FTO. Raspala im se koncepcija. Nije im Novak kriv. Uostalom, kakvi su to zakoni koji su toliko selektivni (samo stranci i država Viktorija)? Sad su baš pobesneli. Najobičnija belosvetska globalistička žgadija, koja prati instrukcije iz svog "Tetragramatona" (Stejt dipartmenta). Toliko svi neodoljivo liče na onu ekstremno nekultutnu kreaturu, koja je sada zamenica državnog sekretara SAD, Viktoriju Njuland. Inače, treba li Novak da bude besplatna reklama za kriminalne farmaceutske korporacije? Istovremeno, ATP svesno okreće glavu u stranu na višegodišnje "vakcinisanje" kod dr. Fuentesa i sl. Globalistički aparatčik D. Endrjus potpisuje zakon o eutanaziji, sa neviđenim mogućnostima zloupotrebe, a tobož se sada bori za zdravlje nacije. Osim toga, zašto je Gi Forže, direktor RG podneo neopozivu ostavku? Ko vrši pritisak na njega? Umesto njega su postavili aktivnu globalistkinju iz LGBT, Ameli Morezmo. Nekulturni globalistički tirani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA