≫ 

Dok je Đoković upitan za AO, drugi Grend slem šampion je odustao: "Neću da se vakcinišem"

Da li će još neko od tenisera propustiti ovaj turnir zbog ličnih stavova?

  • 15
Pjer-Igo Eber Foto: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

U poslednje vreme mnogo prašine podiže pitanje, da li će Novak Đoković učestvovati na Australijen Openu? Obavezna vakcinacija je uslov, a još se ne zna da li je srpski teniser primio vakcinu ili ne. Međutim, stvari kod još jednog Grend slem šampiona se znaju. Radi se o Pjer-Igu Erberu, dubl šampionu Australije iz 2019. godine, on će preskočiti turnir pošto ne želi da se vakciniše.

Erber je uspešan dubl teniser, on se može pohvaliti i brojnim titulama u ovoj konkurenciji, od kojih je čak pet došlo na Grend slem turnirima, gde je bio neprikosnoven u konkurenciji sa Nikolom Mauom.

Međutim, on neće igrati sa svojim partnerom u Australiji pošto ne želi da se vakciniše, a direktor turnira, Krejg Tili, izričito je rekao da svako ko se ne vakciniše neće moći da uđe u Melburn.

Nikola Mau je za francuske medije izjavio da je znao šta će se desiti, te da ga je njegov dubl partner na vreme upozorio da neće nastupiri. Mau će zbog toga u Australiji učestvovati sa Fabrisom Martinom, još jednim Francuzom.

- Rekao mi je još u oktobru u Antverpenu da ne želi da se vakciniše i da je svestan posledica. Svestan je i toga da bi to moglo dodatno da mu zakomplikuje sezonu, pošto se u pitanje dovode i turniri u Indijan Velsu i Majamiju - rekao je 39-godišnji Nikola Mau.

Povrh svega, ovaj teniser je rekao i da poštuje odluku svog prijatelja i dugogodišnjeg dubl-partnera, te da on, kao ni niko drugi nema pravo da osuđuje njegove poteze.

- Nisam saglasan s ljudima koji osuđuju i pričaju da je vakcinacija dobra ili loša. Poštujem njegovu odluku, ja sam se vakcinisao još davno, ali njega totalno razumem. Sve je to deo ličnog izbora. Ne znam dokle će ostati pri svojim ubeđenjima, ali mora znati da ga to sprečava da radi svoj posao - rekao je Mau, te pomenuo i zašto je odbio da igra u Kini.

- Kada sam odbio da igram u Kini pružajući na taj način podršku Peng Šuaj, to je bilo lako, to nije uticalo na moju sezonu. Dok za njega, ovakva odluka može dovesti čitavu sezonu u pitanje.

Podsetimo, srpski teniser se i dalje nije izjasnio povodom vakcinacije, te još nije poznato da li će igrati u Australiji, dok je stigao i u Beograd da pogleda utakmicu svoje voljene Crvene zvezde protiv Barselone u okviru Evrolige.

Video: Novak u transu luduje: Đoković pomno prati svaki potez košarkaša Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    15. decembar 2021 | 09:04

    bravo bre….taki i treba!covek razmislja svojom glavom a ne sta mu politicari i medije serviraju!!

  • panic

    15. decembar 2021 | 08:58

    covek absolutno u pravu svakodnevno ali svaki dan sam se objavi umro sportista IZNENADA a to u prevodu znaci od VAKCINE

  • Milan

    15. decembar 2021 | 16:13

    Ovo primoravanje na vakcinaciju neće na dobro izaći. Kad god se u istoriji nešto na silu radilo ispadalo je loše po ljudski rod. Nisam antivakser i vakcinisan sam protiv kovida ali sam protiv bilo kakve prisile. Ima ljudi koji se objektivno ne mogu vakcinisati, iz raznoraznih razloga. Ima onih koji se plaše i koji nisu nikad nijednu vakcinu primili. Zašto ljude izopštavati iz društva zbog stavova? Vakcinacija dece je posebna priča! Oni koji neće da se vakcinišu ne ugrožavaju vakcinisane, samo imaju veću mogućnost da se zaraze a i tad posle preležanog kovida imaju izvesno vreme antitela. Mislim da bi to, kao i kod vakcine protiv gripa, trebalo biti stvar ličnog izbora. Treba zaustaviti ovo ludilo i svađu između vakcinisanih i nevakcinisanih što pre!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA