≫ 

Zverev nema dilemu: "Dobri su Federer i Nadal, ali činjenice kažu da je Novak najbolji"

Kao i obično, niko nije štedeo reči hvale na račun srpskog tenisera

  • 1
Aleksander Zverev, Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Tenis je poslednjih godine iznedrio tri asa, Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera, pa diskusije o tome ko je najbolji, verovatno nikad neće biti prestati. Ipak, svako ima pravo na svoje mišljenje, te je tako i nemački teniser, Aleksandar Zverev, izjavio da je Srbin taj koji je najbolji u istoriji.

Zverev je inače čovek koji je u polufinalu ovogodišnjih Olimpijskih igara zaustavio Novaka Đokovića i tako prekinuo njegov sjajan niz na velikim turnirima, pošto je prethodno osvojio tri Grend slema u godini i grabio je ka nečemu veoma posebnom - osvajanju sva četiri velika turnira, ali i zlata na Olimpijskim igrama.

Sve se srušilo kao kula od karata, ostao je bez medalje na OI, potom je poražen i u finalu Ju-es Opena, pa je sve palo u vodu. Nemac je sada izjavio da su Rafa Nadal i Rodžer Federer sjajni, ali da statistika kaže nešto drugo.

- Znam da su mnogi ljubitelji tenisa za Rodžera ili Rafu, ali nije moguće raspravljati se sa statistikom. Novak je suvlasnik rekorda po broju osvojenih Grend slem titula sa njima dvojicom, ali je najduže na čelnoj poziciji i više puta je završio kao prvi na kraju sezone. Ima najviše Masters pehara i još dosta toga - izjavio je Zverev.

Nemac smatra da bez obzira na to šta drugi mislili, mora da se obraća pažnja na statistiku.

- Ne možete stalno da se svađate sa brojevima i reći da su Rodžer i Rafa bolji od Novaka jer navijate za njih od detinjstva. Ponekad treba realno da se sagleda situacija, Novakovi rekordi su samo činjenice - zaključio je Zverev za nemački magazin.

Video: Nole posle velike borbe srušio Zvereva: Đoković u polufinalu Završnog mastersa u Londonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA