Nadal ignorisao Đokovića: "Federer je moj najveći rival"

Španac kaže da mu je Rodžer Federer najteži protivnik

  • 15
Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Iako je teniska sezona skoro završena, nova, nezvanično, počinje danas. Kao što je to tradicija godinama unazad, egzibicioni turnir Mubadala u Abu Dabiju predstavlja početak nove teniske sezone.

Ove godine najveća zvezda u Abu Dabiju biće Rafael Nadal, koji se vraća na teren prvi put od turnira u Vašingtonu, nakon što je imao probleme sa stopalom.

Kao što to obično biva pre turnira postavljana su razna pitanja za osvajačanja 20 grend slem titula, a jedno pitanje koje je postavio navijač bilo je o najvećem rivalu Španca.

- Naravno, Rodžer, igrali smo mnogo puta, proveli smo sate i sate na terenu. I ako moram da izaberem jednog, moram da izaberem Rodžera - istakao je Nadal.

Nadal i Federer odigrali su 40 međusobnih mečeva, a Španac ima bolji skor 26-14.

Zanimljivo je da je španski teniser više puta igrao sa Đokovićem, i to mnogo više. Đoković i Nadal sastajali su se 58 puta do sada, a bolji skor ima srpski teniser 30-28.

Video: Novak u transu luduje: Đoković pomno prati svaki potez košarkaša Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    16. decembar 2021 | 14:35

    Pa naravno da mu je Federer teži protivnik, jer se u mečevima sa njim i Nadal nešto pita. Kad igra sa Đokovićem, meč zavisi isključivo od Novakove igre.

  • Перагеније

    16. decembar 2021 | 14:42

    Па шта је ту чудно? "Ривал" је неко са којим се бориш - он се само на почетку опирао Ђолету. Касније га је Ђоле само одувао...

  • Oki

    16. decembar 2021 | 15:58

    Pa naravno oni su vec u istoriji,Novak igra sa Medvedo,Zverev,i ovi novi klinci ,ovu dvojcu je natero da maltene zavrse karijere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA