ATP bez poštovanja prema Đokoviću: Nadalu nagrada za fer-plej četvrtu godinu u nizu

U poslednje dve decenije, priznanje "Štefan Edberg" su konstantno dobrijali ili Rafa ili Rodžer

  • 29
Novak Đoković Foto: Nikola Tomić

Iako je na terenu proveo jako malo vremena ove sezone, ATP se odlučio da nagradu "Štefan Edberg" za fer-plej uruči ni manje, ni više nego Rafaelu Nadalu. To je četvrti put uzastopno, a peti ukupno da je Španac stigao do pomenutog priznanja.

Poređenja radi, Novak Đoković nema nijednu nagradu za fer-plej dodeljenu od strane ATP-ja, a ove godine nije bio ni u užem izboru da se domogne navedenog priznanja.

Asocijacija teniskih profesionalaca tako je nastavila sa nipodaštavanjem najboljeg igrača na svetu već godinama unazad, pošto je od 2004. godine samo još Rodžer Federer uzimao nagradu "Štefan Edberg". Bizarno ili ne, ATP je čak 13 puta dodelio ovo priznanje Švajcarcu.

Pored svega, dodeljena su i ostale nagrade, pa je tako Aslan Karacev posle sjajne sezone proglašen za igrača koji je najviše napredovao. Mladi Dženson Bruksbi koji je igrao sa Novakom na US openu je "zaradio" priznanje za najboljeg novajliju, dok je Mekenzi Mekdonald "povratnik sezone".

Ipak, Novak nije ostao uskraćen za titulu najboljeg igrača godine i deluje da ATP nije imao kud bar u tom segmentu, jer je iza Srbina godina u kojoj je osvojio tri Grend slema uz finale na pomenutom US openu.

Video: Novak Đoković otrčao u toalet pred uključenje uživo u Dnevnik

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    18. decembar 2021 | 08:01

    Ne pamti se po fer play nagradi,nego po uspehu a tu ce Nole biti nedostizan dugi niz godina.Za par godina nece pricati ni o Rafi a ni o Federeru vec o nedostiznim rezultatima Noleta.

  • Bojan

    18. decembar 2021 | 08:14

    Pa šta Djoković radi ATP-u svih ovih godina mislim nije fer😂😂😂

  • Mihailović

    18. decembar 2021 | 08:53

    Rodžerova žena ometala protivnike na terenu nazivajući ih pogrdno kako bi ih dekoncentrisala šta bi Federeru donelo pobedu, i nikom ništa, dobio FP , isto dobio FP, a namerno zauzimao mesto-klupu 1.igrača(Novaka), da ga isprovocira i to više puta ponavljao iako na nekim turnirima postavljeni peškiri sa imenima igrača, ni to ga nije zaustavilo, pa su sl.lica morali zameniti peškire...e to je "FER PLEJ" Federera, a da ne govorimo uvredljiv govor o Novaku na početku karijere....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA