≫ 

Direktor AO: Novak želi da igra u Melburnu! Ako se pojavi, onda je ispunio 1 od ova 2 uslova

Tajli je otkrio da je nedavno razgovarao sa Đokovićem

  • 18
Kreg Tajli, Novak Đoković Printskrin: Youtube/Australian Open TV

Organizatori Australijan opena potvrdili su da će malom broju teniskih profesionalaca i osoblja biti odobreno medicinsko izuzeće od vakcinacije prilikom dolaska u Melburn na prvi Grend slem u sezoni.

Teniski zvaničnici su dodali i da će prvi kontigent igrača i osoblja stići u Melburn 28. decembra, a šef turnira Kreg Tajli je izrazio uverenje da će Novak Đoković i Rafael Nadal, dva najveća svetska imena, igrati na AO.

Tajli je porulio i da ga nijedan igrač od sada nije obavestio o medicinskom izuzeću, kao i da niko od njih i nije u obavezi da to otkrije.

- Sjajna stvar je da su svi koji dolaze u Australiju vakcinisani. Ili će biti veoma mali procenat onih koji su tražili i dobili medicinsko izuzeće. Dakle, ako je igrač ovde, to samo znači da je ispunio jedan od ova dva uslova - rekao je Tajli

Takođe, direktor AO je istakao i da je sa Đokovićem i njegovim timom poslednji put razgovarao prethodnog vikenda.

- Još jednom ponavljam! Ako se Novak pojavio na AO, to znači da je vakcinisan ili je dobio medicinsko izuzeće. Njegov izbor u vezi sa zdravstvenim stanjem je da sve to ostane privatno. Ono što je sigurno jeste to da Novak želi da igra na AO. Medicinski gledano, oni ni sa kim ne razgovara o tome, a ja to neću dovoditi u pitanje.

Novak Đoković Foto: Nikola Tomić

Otkrio je Tajli i da za teniserke i tensierke koji dobiju medicinsko izuzeće neće važiti karantin, nego će morati samo da urade test kada stignu u Australiju. Potom će morati da se izoluju sve dok ne stigne negativan rezultat.

Što se tiče situacije sa Nadalom, koji je u međuvremenu dobio koronu, Tajli je rekao:

- Nikada nije dobro kada ste pozitivni, ali je to verovatno najbolje biti sada. Do trenutka kada turnir počne, više nećete moći da širite zarazu i moći ćete da učestvujete.

Video: Novak Đoković otrčao u toalet pred uključenje uživo u Dnevnik

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    22. decembar 2021 | 08:24

    Pa kako sad, Nadal vakcinisan, a dobio koronu, mogao je da je dobije i na turniru ili neposredno pred početak AO i igrao bi i zarazio bi dosta ljudi, a oni koji su zdravi i urade PCR pred svaki meč, odrade karantin ne mogu da igraju.Ja sam vakcinisan zato što verujem virusolozima, epidemiolozima, imunolozima,priznatim stručnjacima sa dugogodišnjim iskustvom na tu temu i smatram da svako treba da odlučuje za sebe i da snosi odgovornost.Jedino što mi se ne sviđa je nikakav ekstrem i isključivost kao što su vakseri ili antivakseri ili kao na AO da moraš da se vakcinišeš da bi igrao i to ne sve svim vakcinama, što odmah već zalazi i u politiku, a onda je to banalno, besmisleno, besciljno i čini jednu ozbiljnu diskriminaciju u zemlji koja se kao ponosi demokratijom, ljudskim pravima, slobodom izbora...

  • Ivangm👾

    22. decembar 2021 | 08:45

    Eto ljudi kad on nece da se vakcinise.Svecki covek obisao ceo svet...Znaci samo IZUZECE i mirna glava..💪🙌😉

  • Pink panter

    22. decembar 2021 | 08:15

    Bice dozvoljeno samom vrhu tenisera od kojih i zavisi turnir a neki 100 plasirani će morati da se vakcinišete. kostantno diskriminacija i interes😡

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA