≫ 

"Poraziti Đokovića na Australijan openu je nemoguća misija, on je tamo nedodirljiv"

Velike reči Endija Marija upućene na račun srpskog tenisera

  • 1
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Britanski teniser Endi Mari dobio je nedavno specijalnu pozivnicu za učešće na Australijan openu, a prilikom razgovora sa medijima na tu temu dotakao se i Novaka Đokovića.

Naime, bivši prvi reket sveta je hvalio partije koje Đoković pruža kada igra na Grend slemu u Melburnu.

- Kada je Đoković u pitanju, prva stvar koja vam pada na pamet jeste Australija. Tamo je nedodirljiv. Poraziti ga u Melburnu je nemoguća misija. Broj titula koje je osvojio tamo je sulud. Pred toga, teško je igrati protiv Novaka na bilo kojoj podlozi, jer se on prilagođava na svim - prenosi "Tennis World" reči Škota.

Mari je, inače, trostruku Grend slem osvajač, ali nikada u akrijeri nije trijumfovao na Australijan openu. Prošle godine turnir je propustio zbog pozitivnog testa na koronu, a trenutno je 134. na ATP listi.

S druge strane, Đoković je čak devet puta slavio u Melburnu i sada će imati priliku da, ukoliko na kraju bude nastupao, prestigne Rodžera Ferderera i Rafaela Nadala po broju GS titula. Trenutno sva trojica imaju po 20.

Što se tiče Novaka, on će na AO moći da igra samo ako je vakcinisan i ukoliko dobije medicinsko izuzeće. ATP je objavio da je čak 95 od 100 najboljih tenisera primilo vakcinu, ali nisu otkrili imena.

Video: Novak Đoković otrčao u toalet pred uključenje uživo u Dnevnik

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    25. decembar 2021 | 11:01

    Kako je igrao poslednje meceve - dodirljiv je,i te kako..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA