L'Ekip izabrao Đokovića za najboljeg sportistu sveta! List koji ga je prozivao priznao ko je najveći

Novinari čuvenog francuskog sportskog lista nemaju dilemu ko je bio najbolji u 2021. godini

  • 7
Tenis Vimbldon finale Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izabran je za najboljeg sportistu sveta od strane prestižnog francuskog lista L'Ekip.

List koji je često umeo da kritikuje Novaka, čak i da ga ismeva nekim sramnim karikaturama i tekstovima, ipak je priznao ko je najveći sportista sveta i odao je Đokoviću priznanje za učinjeno u 2021. godini.

Podsetimo, Đoković je tokom 2021. osvojio tri od četiri Grend slem trofeja, a igrao je i finale US opena, gde je propustio šansu da dođe do kalendarskog Grend slema i rekordne 21. titule u karijeri.

Tu šansu će Novak imati u Australiji, gde će prema našim informacijama igrati, uprkos mnogim sumnjama i spekulacijama zbog statusa oko vakcine koji ne želi da otkriva.

Kada je ženska konkurencija u pitanju, L'Ekip je izabrao sprinterku sa Jamajke, Elajn Tompson Eru, najbržu ženu sveta, koja je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila tri zlatne medalje u sprinterskim disciplinama (100, 200 i 4x100 metara).

Đoković je dobio ubedljivo najviše glasova u izboru za muškog najboljeg sportistu. Dobio je 745 poena, dok je drugo mesto zauzeo Kejleb Dresel, koji je briljirao na Olimpijskim igrama, gde je osvojio pet zlatnih medalja uz oboren svetski rekord na 100 metara delfin.

Treće mesto je zauzeo slovenački biciklista Tadej Pogačar sa 347 poena, koji je osvojio Tur de Frans. U top 10 su završili još Žulijan Alafilip, Karsten Vorholm, Fajson Fjuri, Aleksis Pinturol, Janis Adetokumbo, Maks Ferštapen i Robert Levandovski.

Video: Kiša lije, Novak igra tenis u jakni i farmerkama: Spektakl na ulicama Beograda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    29. decembar 2021 | 10:00

    Još jedna pobeda Novaka Đokovića. Bravo Nole SRBINE. Živ bio i Bog te čuvao na mnogaja ljeta.

  • Boža zemunac

    29. decembar 2021 | 10:13

    Još jedna pobeda Novaka Đokovića. Bravo Nole SRBINE. Živ bio i Bog te čuvao na mnogaja ljeta.

  • DARKO 100%

    29. decembar 2021 | 10:01

    Rezultati sve govori,to je jedino merilo dal neko vredi ili nevredi,mukotrpan rad,red ,ozbiljna posvecenost tome ga je vinulo u visine vrhunskih sampionea koji imaju rezultate iza sebe,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA