≫ 

Sramna objava političarke tzv. Kosova o Đokoviću, srpski ambasador je brutalno ućutkao

Vlora Čitaku ušla u red hejtera najboljeg tenisera sveta

  • 14
Vlora Čitaku Novak Đoković Foto-montaža: Profimedia/AFP, Tanjug/AP

Odluka Australijan opena da Novaku Đokoviću dozvoli da igra u Melburnu uz medicinsko izuzeće, izazvala je reakciju mnogih njegovih hejtera. Javili su se mnogi mediji, pojedini teniseri, lokalni novinari, a jednu od najgnusnijih poruka imala je političarka iz tzv. Kosova, Vlora Čitaku.

Čitaku, koja je ambasador tzv. Kosova u SAD, objavila je na svom Tviteru vest o tome da je Đoković dobio medicinsko izuzeće i da će braniti titulu na Australijan openu, a to je "začinila" citiranjem Džordža Orvela iz knjige "Životinjska farma".

- Sve životinje su jednake, ali neke životinje su jednakije od drugih - napisala je Čitaku, aludirajući na to da Đoković kao prvi reket sveta ima privilegovan položaj u odnosu na druge tenisere.

Ova njena objava izazvala je i reakcije mnogih, među kojima i ambasadora Srbije u SAD, Marka Đurića.

- Da li samo ja ovo vidim, ili je ovo školski primer etnički motivisanog govora mržnje?

- Očigledno da je tako, Novak Đoković je Srbin iz Zvečana koji slučajno misli drugačije od gospođe Čitaku. Ovo je tipičan dehumanizujući govor Vlore Čitaku, za koju su Srbi beli šetači ili životinje, ali nikada ljudi dostojni ljudskih prava, što svakodnevno pokazuju prištinske vlasti. Sramota. Gospođo Čitaku, gledajte "životinju", koja je na svim nivoima više "jednaka" od vas - i uživajte dok svira svoju simfoniju - odgovorio joj je Marko Đurić.

Video: Neponovljiva godina G.O.A.T.-a Đokovića: 100 sekundi vrhunske dominacije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • On

    4. januar 2022 | 23:07

    Bravo ambasadoreeee... A Djokovic sta god da uradi jednostavno mu se moze i trebas biti slican njemu da mozes bilo sta reci Novaku a takva osoba ne postoji na planeti, niti ce se roditi da dostigne ove sve rekorde pa da moze da mu se obrati

  • Saban

    4. januar 2022 | 23:05

    Tesko Novaku ako ovaj bude trebao da ga brani

  • Licemerno

    5. januar 2022 | 01:01

    Ta Čitaku glumi nešto, a vrlo rado bi dala našem Noletu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA