≫ 

Ministarka policije Australije o Novaku: "Možda je dobio dozvolu, ali mi odlučujemo da li će ući u zemlju"

Da li će najbolji teniser sveta imati problema na granici?

  • 42
Aleksander Zverev, Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković je uzburkao Australiju, koja posle informacije da je dobio medicinsko izuzeće da igra na Australijan openu, ne prestaje da piše o njemu.

Đoković je objavio fotografiju sa spakovanim stvarima i objavio da putuje za Australiju uz dozvolu organizatora.

Ipak, sada se oglasila i ministarka unutrašnjih poslova Australije, Karen Andrjuz, koja je istakla da Teniska asocijacija Australije može da dozvoli nevakcinisanom igraču da se takmiči, ali da carina odlučuje da li će nekome biti omogućeno da uđe u Australiju.

- Iako Vlada Viktorije i Teniski savez Australije mogu da dozvole nevakcinisanom igraču da učestvuje na Australijan openu, zapravo je Vlada Australije ta koja odlučuje na granici. Karantinski uslovi za međunarodne dolaske u Viktoriju, ukljući i nevakcinisani pojedinci su stvar vlade Viktorije. Od 15. decembra samo potpuno vakcinisani mogu da uđu u zemlju bez medicinskog izuzeća.

- Ako osoba nije vakcinisana, mora da poseduje validan dokaz da ne može da bude vakcinisana iz medicinskih razloga kako bi mogla da ima iste benefite kao vakcinisani. Granična policija će nastaviti da prati da li se mere poštuju. Niko ko dolazi na Australijan open neće imati specijalan tretman - navodi se u saopštenju ministarke.

Video: Australijski teniseri se smejali zbog pitanja o Đokoviću: Vrlo interesantno, to je sve što ću reći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1

    5. januar 2022 | 11:05

    Vakcinisani bolesni i zarazeni koji sire zarazu mogu da udju u australiju, a najzdraviji covek na svetu ne moze zato sto je neposlusan, e ovo je vrhunac te nove demonkratije.

  • Zoki

    5. januar 2022 | 10:31

    Nole istraj. A ovi vakcinisani zamorcici nek puknu od muke.

  • Nebojša

    5. januar 2022 | 10:45

    Ocigledno je da Novak smeta Novom nacistickom svetskom poretku i da im ga urusava da savladaju poslednje ljude koji odbijaju da bu zamorcici. Nece nu dopustiti ulazak jer bi to hnacilo poraz za nove naciste. Novak nakon ovoga vise nikada ne treba da kroci na teritoriju nacistike Australije. Ne smtaju im ostali izuzeti nego Novak. Ne smeta im sto vakcinisani prenose zarazu, sto vakcinisani umiru od vakcina, smeta im Novak. Novak ce biti primer celom slobodnom svetu da nacistima ni njihova pravila ne vaze kada se pojavi slobodan covek i da nema izuzetih i da je prica o izuzetima samo farsa kao sto je najveca farsa da ko se vakcinise imace blaze simptome.To je najveca laz u istoriji covecanstva sa najpogubnijim posledicama po covecanstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA