≫ 

Čuveni teniski trener stao na stranu Novaka: "Niko ne sme da igra pod izuzećem, ako ne može Đoković"

Bred Gilbert pomno prati situaciju sa tla Australije

  • 6
Novak Đoković, Australian Open Foto: Tanjug/AP

Malo posle ponoći u Australiji nastao je veliki haos posle sletanja Novaka Đokovića. Iako je dobio medicinsko odobrenje da nastupi na predstojećem Australijan openu, Vlada ove zemlje odbila je da mu dopusti ulazak u državu zbog problema sa vizom.

U Vladi ove zemlje tvrde da će postupati pravično i da se neće ni prema kome ponašati drugačije, pa čak ni prema Novaku Đokoviću. To je podiglo veliku prašinu, tamošnji novinari uputili su brojne neprikladne poruke upućene najvećem na svetu, a sada se pojavio i jedan čovek koji je stao na njegovu stranu.

Reč je o poznatom teniskom treneru, Bredu Gilbertu koji je putem Tvitera komentarisao čitavu situaciju sa Đokovićevim dolaskom u Melburn. Istakao je da, ako se Novaku ne dopusti da igra na osnovu medicinskog izuzeća, onda takav luksuz ne bi smeo da se dopusti bilo kome.

- Mislim da, ako Đokoviću ne dozvole učešće na Australijan openu, niko ne bi smeo da igra pod medicinskim izuzećem. Prosto i jednostavno – započeo je Gilbert.

Dodaje da, ako se Novaku zaista odbije ulazak u Australiju, drugim teniserima koji su ušli u zemlju na osnovu izuzeća, takođe treba poništiti vize.

- Ako se nalaze u istoj situaciji (kao Novak prim. aut) takođe treba povući njihove vize – dodao je poznati trener.

Ostaje da se vidi kakav će biti rasplet ove drame i da li će Novaku zaista biti uskraćen nastup na prvom Grend slemu u sezoni.

Video: Premijer Australije: Ako Đoković ne pruži prihvatljiv dokaz, biće poslat kući prvim avionom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MUJO

    5. januar 2022 | 16:58

    Pokušavaju da ga spreče da postavi nedostižni rekord za vek i vekova.Nole je najveći svih vremena i proći će decenije i vekovi da se to dostigne.

  • C

    5. januar 2022 | 15:21

    Pa niko ni ne igra u tome je i poenta Rafa i Federer su vakcinisani

  • Mizerija

    6. januar 2022 | 00:12

    Tacno tako, Brede Srbine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA