≫ 

Reagovala Srbija: Ambasador Australije pozvan na razgovor zbog situacije sa Đokovićem u Melburnu

Danijel Emeri morao je da dođe u srpsko Ministarstvo spoljnih poslova

  • 31
Novak Đoković, Danil Medvedev Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković nalazi se u imigracionom pritvoru na aerodromu u Melburnu nakon što mu je odbijena viza za ulazak u Australiju. Iako su dva nezavisna medicinska tela izdala izuzeće Srbinu za učešće na prvom Grend slemu, to nije bilo dovoljno za vlasti ove države.

Zbog toga traje višečasovna drama, posle koje se konačno oglasila i naša zemlja. Ambasodor Australije u Srbiji Danijel Emeri pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova na razgovor, a razlog je samo jedan, ono što se događa Novaku Đokoviću.

Naša država zahteva da prvi reket sveta bude odmah pušten, a to je zahtevao i ambasador Srbije koji je stupio u kontakt sa teniserom i preduzeo sve mere, saznaje "Informer".

Podsetimo, Đoković je pola sata pre ponoći po lokalnom vremenu stigao u Australiju i odmah su se javili problemi jer nije imao propisane papire za ulazak u zemlju, a nakon nekoliko sati drame, završio je iza rešetaka.

Video: Đokovića kao šampiona dočekali na aerodromu u Australiji 2019. godine, a danas ga drže u pritvoru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTE BAN

    5. januar 2022 | 19:58

    Prvo; vlast Srbije treba narediti Australiji da Djokovića bezuvjetno pusti unutra! I drugo; Srbija treba- smjesta protjerati australijskog ambasadora i prekinuti diplomatske odnose sa tom pokvarenom državom!

  • Рус

    5. januar 2022 | 19:06

    Australijo, računaj da je vaš turnir propao. A vi urednici ovog lista pogledajte šta narod sveta pise i koliko je ogorčen ovim sramnim potezom prema Noletu. Hvala svim ljudima na podršci i što su uz našeg Novaka.

  • delija

    5. januar 2022 | 19:02

    Vučicu, proteraj ambasadora Australije iz Srbije i izbori su tvoji..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA