≫ 

Novak je u prošle 2 godine donirao novac Australiji i dočekivan je kao car, sada ga drže u pritvoru

Mnogo se toga promenilo za dve kalendarske godine

  • 22

Najbolji teniser na svetu, Novak Đoković nalazi se u imigracionom pritvoru na aerodromu u Melburnu, nakon što mu je odbijena viza za ulazak na tlo Australije. Čeka se na rasplet drame koja traje već nekoliko sati.

Podsetimo, prethodno je Đokoviću izdato medicinsko izuzeće za nastup na Australijan openu od strane dva nezavisna medicinska tela, međutim ni to nije bilo dovoljno vlastima da ga puste na tlo ove države, što mnogi smatraju političkom odlukom.

No, treba pogledati šta se to dešavalo samo dve godine ranije. Australiju su tada zadesili brojni požari, jedni od najvećih u istoriji. A među prvima koji je reagovao bio je Novak Đoković, koji je poslao nemalu sumu novca za pomoć u sanaciji štete.

Mnogi se u ovim momentima prisećaju toga, ali i dočeka koji je pririeđen srpskom teniseru 2019. godine prilikom sletanja na aerodrom. Tada je Novaku priređen sjajan prijem, ponašali su se prema njemu kao da je pravi car.

Očigledno se mnogo toga promenilo za nešto više od 700 dana. Samo je pitanje da li je to Novak Đoković zaslužio posle svega?

Video: Lajović dao podršku Đokoviću da izdrži teror u Australiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA