≫ 

Novak prebačen u karantin, ali čeka sledeći let za deportaciju: Može opet da traži vizu!

Odluka o deportaciji mogla bi da sačeka odluku suda Viktorije posle Đokovićeve žalbe koja se priprema

  • 92
Novak Đoković Foto: Profimedia

Australijski političari napravili su neviđen skandal i zabranili su Novaku Đokoviću ulazak u Melburn, iako je prethodno dobio odobrenje nezavisne državne komisije da može da igra na Australijan openu uz izuzeće o vakcinaciji.

Međutim, na carini je zadržan, a posle osmočasovnog maltretiranja, ispitivanja i zatočeništva, Novaku je na kraju saopšteno da mu je zahtev za vizu odbijen i da će biti deportovan iz Australije.

Novak se i posle toga nije predavao, njegovi advokati pripremaju žalbu sudu Viktorije.

Tako, iako je odlučeno da Novak mora da napusti zemlju do kraja dana, pojavila se mogućnost da do toga ne dođe i da bude smešten u neki od vladnih smeštaja, ili u karantinski hotel na aerodromu, dok sud ne donese konačnu odluku posle žalba.

Na kraju, Novak je i prebačen u karantinski hotel u Čarltonu, gde je stigao posle neprospavane noći na aerodromu, gde je proveo skoro 12 sati.

Ipak, prema informacijama koje saopštavaju australijski novinari, Novak čeka jedan od narednih letova za povratak kući.

Podsetimo, Đoković je uložio žalbu sudu Viktorije, ali male su šanse da ona bude usvojena.

Novinar Klint Stenvej iz "9News" navodi da Đoković i pored deportacije može da ponovo da aplicira za vizu, ali da je to malo verovatno.

Video: Ori se harmonika i vijore srpske zastave ulicama Australije u znak podrške za Novaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ?

    5. januar 2022 | 23:18

    Sta je u slucaju vakcinisanih tenisera koji budu pozitivni na testu,isto ce biti deportovani??? Ako testom ne moze da se dokaze da je negativan zasto se isti test koristi za potvrdjivanje kovid pozitivnih osoba ???? A daaa Pa zato sto je bitno da brojke obolelih rastu..Pu idioti !!!!

  • Beranac

    5. januar 2022 | 23:10

    Ako Bude igrao tamo....kukala I'ma majka...pokidace ih...

  • Nenad

    5. januar 2022 | 23:12

    Cela suština ove drame je da oni nemogu da dozvole da Novak bude goat.To je rezervisano za Nadala ili Federera.Da nije pandemija i vakcinacija smislili bi neki drugi razlog da ga zaustave.Neki zvaničnici više i ne kriju već jasno i glasno navijaju za Nadala.To je cela suština ove priče.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA