Bivši direktor AO na strani Đokovića: "Novak je samo žrtva, nije pravio pravila već ih je poštovao"

Pol Meknami je pričao za australijsku televiziju

  • 1
Novak Đoković, Australian Open Foto: Tanjug/AP

Već 24 časa traje agonija Novaka Đokovića u Melburnu, a australijske vlasti ne pokazuju ni trunku saosećanja za ono kroz šta prolazi najbolji teniser na svetu.

On je trenutno smešten u karantinski hotel, nema novčanik, ima bube u sobi, a hrana ne liči ni na šta, a svedoci tvrde da sadrži i insekte.

Zbog svega toga se na australijskoj televiziji oglasio bivši direktor Australijan opena, Pol Meknami, koji tvrdi da Novak nije kriv i da su za sve krivi političari.

- Naravno da ne, ovo je jedini igrač u istoriji Australijan opena kojem je odbijena viza. Podsećam, on se prijavio i odobrena mu je, a onda odbijena na aerodromu. Širom sveta za to postoje velike posledice. Postoje problemi sa državnom i federalnom vlašću i verujem da je problem u svemu to što se u poslednje dve godine dešava u Australiji, a da je Đoković samo žrtva.

Objasnio je šta je Novak prošao kako bi dospeo u Australiju.

- Moramo da razumemo tehnikalije, jer svi popunjavaju papire za vizu, svi članovi tima. Pomaže vam u svemu Tenis Australija, posle čega dobijate dopuštenje. Vakcinacija i medicinsko izuzeće je druga stvar, Novak je odlučio najverovatnije da se ne vakciniše, a dobio je izuzeće u poslednjem trenutku, da ga nije dobio ne bi ni došao u Australiju. Samo je pratio pravila, možete da budete ljuti na to što mu je ono dato, ali igrači moraju da imaju potvrdu. Za mene to nije fer, igrao je po pravilima, stigao je ovde, devetostruki je šampion, da li se to nekom dopalo ili ne, on ima pravo na fer-plej. Mrzim da mislim da se politika umešala, ali mislim da je to slučaj.

Ne smatra da Novak treba da ide na sud, treba da bude oslobođen momentalno.

- Čak 12 godina sam bio direktor turnira, Kreg Tajli još duže od mene. Misle svi da je Australija otvorena, ovo se nikada ranije nije desilo, a sada se dešava sa prvim na svetu u jeku kontroverzi sa medicinskim izuzećem. Ako volite ili ne volite pravila, on ih ne pravi. Zaslužuje da se pojavi van suda, a ne na njemu.

Zaključuje još jednom da su za situaciju krivi političari.

- Videćemo, očigledno mora da se žali, jer nema osnova da mu viza bude odbijena. Svaki put kada je dolazio u Australiji mu je viza bila odobrena, imao je medicinsko izuzeće. Ovo se nikada nije desilo, zar ne mislite da je politika umešana?

Video: Nadal o Đokoviću: Žao mi ga je, ali mesecima je znao koji su uslovi! Sam je doneo odluku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    6. januar 2022 | 16:25

    Vidi ti Nadala, gnjida je na kraju pokazala pravo lice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA