≫ 

Pravda je na Đokovićevoj strani: Ovo su tri ključna pitanja koja bi Novaka mogla da spasu od deportacije!

- Sistem koji vlada trenutno... Ako slučaj gospodina Đokovića postane šablon, naši aerodromi neće moći da se nose sa tim - kaže Rizvi

  • 51
Novak Đoković

Foto: AP/Tanjug

Ekspert za imigraciona pitanja Abul Rizvi skroz se stavio na stranu Novaka Đokovića i naveo da nije smelo nikako da dođe do toga da se najboljem teniseru sveta određuje pritvor i izručenje u ovako kasnoj fazi putovanja i dolaska u Australiju.

- Gospodinu Đokoviću data je viza pod pretpostavkom da su ispunjeni svi zakonski uslovi - rekao je Rizvi i dodao:

- Drugi nivo je kada se osoba ukrca u avion da bi došla u Australiju. Postoje graničari koji mogu sprečiti osobu da se ukrca u avion ako ima problema sa vizom. To je bilo pre 24-48 sati. Ipak, nije preduzeta nikakva radnja da se Đokovićevo ukrcavanje spreči.

- Sistem koji vlada trenutno... Ako slučaj gospodina Đokovića postane šablon, naši aerodromi neće moći da se nose sa tim.

Rizvi kaže da u ovom slučaju postoje tri ključna pitanja, koju Novakovi advokati mogu da iskoriste i sačuvaju ga od deportacije.

- Da sam Novakov advokat, postavio bih tri pitanja. Prvo: Ako moj klijent nije ispunio zakonske uslove, zašto ste mu dali vizu? Drugo: Ako ste bili zabrinuti zbog vize mog klijenta, zašto niste otkazali pre nego što je ušao u avion. Treće: S obzirom da ste mu dali vizu, a nijedan okolnost se nije promenila od tada, po kom osnovu možete da otkažete vizu? - zapitao se Rizvi.

Video: Srđan Đoković: Novak je naše sunce i proviđenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Kanidja

    6. januar 2022 | 18:28

    jasno je zasto Novak smeta odavno vrhuski, vernik, porodican, dobrotvor, moralan, tradicionalan ali i moderan, otvorenog uma, misli svojom glavom....tacno ono sto novi svetski poredak nece. oni hoce majmune na biciklu koji igraju po muzici, lupace loptica sa eventualnim ikljucenjem mozga sa terena kao Federer i Nadal. Nole postaje veci od zivota, postaje ono sto je i Muhamed Ali svojevremeno !!! Legenda

  • Gemini

    6. januar 2022 | 18:21

    ...I cetvrto, zasto su drugi nevakcinisani teniseri slobodno usli u Australiju a Novaku je to zabranjeno.

  • Gg

    6. januar 2022 | 18:40

    Ako deportuju Djokovica, prestati saradnju I uvesti sankcije Australiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA