≫ 

"Australija da se izvini Đokoviću ako je bio žrtva političke igre": Ugledni list poziva vlast na odgovornost

Kažu da je zemlji naneta velika šteta "igrarijom" sa vizom i tretmanom prema najboljem teniseru sveta

  • 18
Novak Đoković grafiti Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Dok Novak Đoković u pritvoru u ružnom hotelu na obodu Melburna čeka ponedeljak i ishod žalbe koju su njegovi advokati priložili nakon što mu je odbijena viza za ulazak u Australiju, tamošnji mediji ponovo se bave političkom igrom koja se prepliće u čitavoj aferi.

List "The Age", koji se pokazao kao objektivan i pouzdan, iz svog ugla analizira događanja i pokušava da ustanovi kako i zašto je uredno izdata viza odjednom naprasno poništena po dolasku u Melburn.

Autori teksta pišu kako je federalna vlada bila spremna da pusti Đokovića da uđe u zemlju, iako je nevakcinisan, ali da su se uplašili reakcije javnosti i odlučili da "velikom i bombastičnom akcijom kao što je zabrana i potom njegova deportacija" skupe političke poene uoči izbora koji će uslediti za nekoliko meseci.

Ono što je, takođe, odmoglo Đokoviću, bio je post koji je okačio na društvenim mrežama u kome je napisao da je dobio medicinsko izuzeće i da kreće na drugi kraj sveta po novu titulu u Australiji.

Već u utorak popodne posle te objave, internet i društvene mreže bile su preplavljene izlivima besa i negodovanja mnogih običnih Australijanaca, koji su bili razočarani što nisu mogli mesecima nigde da putuju tokom pandemije i lokdauna, a što Đoković stiže u njihovu zemlju nevakcinisan.

Takav odjek u javnosti uplašio je premijera Skota Morisona za koga se veruje da je najviše insistirao na zaustavljanju Đokovićevog ulaska u zemlju. Ono što brine australijske novinare je loš glas na koji je zemlja dospela posle "igrarije sa Novakom Đokovićem", jer čitav svet već dva dana piše samo o ovoj temi.

Za ujdurmu oko privođenja Đokovića uredništvo ovog lista krivi nekompetentnost svih učesnika koji predstavljaju njihovu državu i zahteva da se Australija izvini Đokoviću ukoliko ga je zloupotrebila u političke svrhe.

Da li će se to zaista desiti videćemo u ponedeljak.

Video: Australijanci su se prevarili, Novak će postati simbol za slobodu širom sveta!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    7. januar 2022 | 09:01

    Izvinjenje nije potrebno,jer niti bi bilo iskreno,a samim tim je i bezvredno!

  • Bojan

    7. januar 2022 | 01:12

    Zanimljivo da Rodja nije dao nikakvu izjavu a siguran sam da su ga zvali 1000 puta.Ali dobro da se vratim temi,živim u Bazelu i ovde isto kruži priča da Federer isto nije vakcinisan ali se vadi na povrede svih ovih mesecima.Danas na radio je bila ova situacija oko Djokovića i reporter je objasnio situaciju,mislim rekao je sve što znamo ali je pre toga rekao da je sve politički i na tome se zahvaljujem “Energi Radio” sasvim su objektivni za razliku od “Blicka” koji su šiptarski lobi.Ovde Rodju nesmeju da pitaju ništa jel znaju da je nevakcinisan samo on to nije stavljao u medijima i nije se exponirao kao naš Nole.

  • Raša

    7. januar 2022 | 03:00

    Đole je rešio da reši problem Australijancima. Pa, ceo život žive naopačke, zamislite kako je tek njima? Reši će to Nole!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA