"Nema vazduha i patimo svakoga dana": Novakove komšije opisale pakao hotela u kom se nalazi u pritvoru

Nadaju se da će Đoković progovoriti i o njihovoj situaciji kada bude na slobodi

  • 1
Novak Đoković, Melburn, hotel Park Foto: William WEST / AFP / Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković željno iščekuje ponedeljak i konačnu odluku suda na žalbu posle odluke australijskih vlasti da mu otkažu vizu i zabrane ulazak u zemlju kako bi učestvovao na Australijan openu u Melburnu.

Novak je primoran da odluku sačeka u vrlo lošem hotelu u Karltonu, u predgrađu Melburna, zajedno sa izbeglicama i imigrantima koji su mesecima zarobljeni u "ćelijama za mučenje" kako zovu sobe u ovom hotelu.

- Nema svežeg vazduha, nedavno je bio i požar, hrana je očajna, a nemamo ni pristup teretani jer je hotel totalno zaključan - kaže 38-godišnji Džamal Mohamed.

- Patim svakoga dana. Svake noći imam noćne more, a sve što želim je sloboda. Ovde je stvarno grozno, ne poznajem jednu osobu kojoj je ovde dobro - dodaje on.

Medi, izbeglica koja već devet godina živi u ovom hotelu iznosi svoju priču:

- Razočaran sam. Svi me pitaju o Novaku, hoće da znaju kako mu je u hotelu. Ali niko ne pita za nas koji smo zaključani ovde mesecima i godinama. Nikada nisam video ovoliko kamera i pažnje otkako je Đoković tu. Nadam se da će Novak shvatiti u kakvoj smo poziciji i da će progovoriti o tome - kaže Medi.

Inače, Pogranične snage Austrelije koriste Karlton Park hotel u Melbutnu kao centar za pritvor izbeglica od decembra 2020. godine.

Video: Australijanci su se prevarili, Novak će postati simbol za slobodu širom sveta!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA