Američki teniser diže pobunu: "Ja stojim uz Novaka, ovo što mu rade je sramota"

Sve je više tenisera koji negoduju zbog sramotnog ponižavanja i mučenja Novaka Đokovića od strane australijskih vlasti

  • 18
Džon Izner, Novak Đoković Foto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković zatočen je treći dan u Australiji, nakon što su mu australijske vlasti odbile vizu, navodno zbog nepotpune dokumentacije, iako su sa istom vizom pustili ostale tenisere koji su imali medicinsko izuzeće.

Iako se godinama bori za bolji položaj drugih tenisera, oduzimao je čak i od svojih usta da bi dao drugima, sada, kada je Novaku potrebna podrška, teniseri koje je podržavao i pomagao ćute, ili ga čak i sramotno napadaju, a prednjači Rafael Nadal, koji je dao najsramotniji komentar od svih.

Ipak, ima i tenisera koji pokazuju humanost i kolegijalnost. Posle Pjera Erbera, koji je prvi najavio šta se Novaku sprema već na aerodromu, podržali su ga Tenis Sandgren, Sergej Stahovski, Felisijano Lopez, Marin Čilić, Nik Kirjos, Vasek Pospišil, a javio se i Džon Izner, koji je imao oštru poruku za australijsku vlast.

- Ovo kroz šta Novak prolazi trenutno nije u redu. Nema opravdanja za tretman koji doživljava. Poštovao je pravila, dozvoljeno mu je da uđe u Australiju i sada je zatvoren protiv svoje volje. To je takva sramota. Ja stojim uz Novaka - napisao je Džon Izner.

Video: Australijanci su se prevarili, Novak će postati simbol za slobodu širom sveta!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    7. januar 2022 | 10:04

    Ispali bi i veliki ljudi kada bi masovno izbojkotovali turnir u čast protesta zbog postupanja prema njihovom kolegi, koji nije ravnopravno tretiran i protiv koga se vodi politički progon.A Nadala neka odmah proglase za pobednika bez ijednog odigranog meča i neka mu bude to na čast, a Nole će ga odrati prvom prilikom.

  • Milan Stojsavljević

    7. januar 2022 | 11:12

    Mir Božji,Hristos se rodi! Šta reći sada? Novaka podržali Kirjos i Čilić.Mnogi od nas ovo nisu očekivali,ali još jednom se potvrđuje da svuda ima dobrih ljudi,pa i među Hrvatima.Ne znam samo šta čekaju ove naše p...e(moram i danas da opsujem)?Verovatno im je preče da uzmu $10 000 i da ispadnu u prvom kolu,nego da ispadnu ljudi. Sve me ovo podseća na situaciju sa Lukom Milivojevićem,jer i kada je njemu trebala podrška njegovih saigrača i "prijatelja"(poltrona),ona je izostala. Živim u inostranstvu već dugi niz godina i učim svoju decu da su čast i obraz kod nas Srba veoma važni,ali i sam sve više sumnjam u to. Kad se samo setim kakve smo pretke imali a našta smo sada došli!? Velika podrška za Novaka i hvala svim dobronamernim ljudima. Srećan Božić

  • Peđa M.

    7. januar 2022 | 17:48

    Ma ne treba niko Noleta da žali, treba da se dignu svi teniseri, da mu daju podršku, da se pobune. Da je časti i solidatnosti ne bi niko ni igrao AO zbog ovog inscidenta. Neka se pitaju te kukavice šta bi Nole učinio za njih da su oni u njegovoj koži. Izdrži Nole srbine. Da sam na tvom mestu I ako ti odobre da igraš ja bi se vratio. Pa neka govnari osvoje, toboš prijatelji, jer nikad neće osvojiti ako ti igraš. Živeo Nole!!! Srećan ti BOŽIĆ!!!! SPORTISTI DIGNITE GLAS, POKAŽITE SNAGU, NOLE JE TO ZASLUŽIO!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA