Decu migrante drže u zatvoru 9 godina u istom hotelu gde je Novak: Isplivala jeziva istina o vlasti Australije

Sramne činjenice je u javnost izneo Iranac koji stanuje u ustanovi u kojoj je "zaključan" Đoković

  • 17
Novak Đoković, Melburn, hotel Park Foto: Profimedia/William WEST / AFP, Nikola Tomić, Facebook

Još je neverovatno šta se dešava u Melburnu sa Novakom Đokovićem. Ponašanje australijskih vlasti mnogi su okarakterisali kao degutantno, pošto je najbolji na svetu smešten u migrantski hotel o kojem iz dana u dan stižu jezive priče.

Odgovor na to na šta liči život u ovom hotelu dobili smo delom juče kada smo saznali da pojedinci tu žive već devet godina, da u hrani ima insekata, da nije dostojna čoveka i da je prljav i pun buba.

Sada se oglasio i jedan od stanovnika ove ustanove, Iranac Mehdi. Ime je nepoznato, ali je njegova priča - potresna. Kaže da je devet godina u ovom užasu od ustanove.

- Proveo sam devet rođendana ovde, došao sam sa 15 godina, sada imam 24 i ovde sam i dalje. Tražim način kako da ispunim svaki dan, moram da preživim, ako uspem da zaspim onda se trudim da spavam što duže, u suprotnom izađem na cigaretu, gledam film, čitam knjigu. Ako ne nađem ništa da radim, onda samo ležim u krevetu - rekao je Mehdi.

Novak Đoković, hotel Foto: Tanjug / AP

Umesto azila u Melburnu dobio je skandalozan tretman Australijanaca, nedostojan čoveka. Posle ukidanja vize, sada se tu nalazi i Novak Đoković koji se nalazi na spratu ispod njega. Njih dvojica ne mogu da se vide zbog policije.

- Razočaran sam, jer svi hoće da me pitaju nešto o Novaku, raspituju se o hotelu zbog njega, a niko ne pita za nas. Neki od nas su ovde zaključani mesecima i godinama. Nikada nisam video ovoliko kamera i ovoliko pažnje. Nadam se da će Novak da nauči dosta o našoj situaciji i da će pričati o tome u javnosti - rekao je Mehdi. 

On je u mladosti sanjao da dođe u Australiju i da tu brodom nađe utočište, ali je umesto toga zaključan u hotel, iako nikada nije osuđen za neki zločin. Otkrio je još jednu sramotu Australije, koja ne prestaje da šokira.

- Polako starim, tužan sam što su moji tinejdžerski dani protraćeni ovako, ne želim da odem odavde kao sredovečan čovek sa izgubljenim godinama. Vidim mlade ljude kako se zabavljaju, postavljaju razne stvari na društvene mreže, a ja sam toliko daleko od toga. Ovde sam i dalje, svaki dan. Rođendan mi je najtužniji dan u godini, razmišljam samo o izgubljenom vremenu. Ne dešava se ama baš ništa novo u vezi mog statusa, nema novih informacija, rokova niti garancija. Mnoge druge su pustili odavno, samo mene i dalje drže. Zašto? - tužnim tonom će Mehdi.

Video: Australijanci su se prevarili, Novak će postati simbol za slobodu širom sveta!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    7. januar 2022 | 09:44

    Nazovite to pravim imenom. Australija je fašistička država.

  • Sveto

    7. januar 2022 | 09:51

    To i lici na anglosaksonce.Genetski nacisti. I oni da uce svet humanosti i zavode demokratiju!

  • no comment

    7. januar 2022 | 09:32

    Sta je tu novo i nepoznato? Pa oni su istrebili sve Abordzine i onda im se “quasi” izvinuli 2010 godine kad su ih sveli na minimum minimuma.. toliko o ljudskim pravima..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA