Dubl partnerka Čehinje kojoj je oduzeta viza: "Niko ne može da veruje šta se dešava"

Majar Šerif u šoku nakon što je saznala vesti o ukidanju vize

  • 7
Renata Voračova Foto: John Salangsang / Shutterstock Editorial / Profimedia

Češka teniserka, specijalista za dubl, Renata Voračova prebačena je danas u hotel u kom se nalazi Novak Đoković.

Voračova nije vakcinisana, već je preležala korona virus i na osnovu toga dobila medicinsko izuzeće. Iako je još ranije stigla u Melburn, gde je ove nedelje već igrala meč na pripremnom turniru za Australijan open, njoj je viza ukinuta i blizu je toga da bude deportovana.

Ta vest šokirala je Majar Šerif, egipatsku teniserku koja je trebalo da bude dubl partnerka Voračovoj na prvom Grend slemu sezone. Egipćanka je prvi put čula za to da je Čehinji oduzeta viza od Kataržine Pitek, teniserke koja je bila dubl partnerka Voračovoj na ovonedeljnom turniru.

- Ne znam da li si čula za slučajeve medicinskog izuzeća. Nažalost, ja sam ta i nije mi dozvoljeno da igram Australijan openu. Žao mi je, ali ovo se desilo preko noći. Odbili su mi vizu, i ja nisam mogla ništa da učinim. Nadam se da ćemo moći da igramo negde drugde - napisala je Vočarova u poruci Šerif.

Prema onome što je Čehinja poručila u poruci može se zaključiti da će ona iz hotela biti vraćena odakle je stigla u Australiju, što je Šerif i potvrdila. Ovo ujedno znači da se smanjuju i šanse Novaka Đokovića da zaigra na Australijan openu. Ipak za sada ništa nije zvanično, pa ćemo verovatno nakon vikenda, odnosno u noći nedelja na ponedeljak, saznati da li će neko od njih ostati u Australiji ili će oboje biti vraćeni kući.

Video: Premijer Australije: Ako Đoković ne pruži prihvatljiv dokaz, biće poslat kući prvim avionom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    7. januar 2022 | 16:28

    Zdrave sportiste deportoju pravi nacisti i fasisti

  • Super Brundo

    7. januar 2022 | 16:19

    Australija je zemlja Novog svetskog poretka.Vise i ne kriju to.Pa neka ovcice i dalje misle da je Korona zdravstveno pitanje.

  • Realista

    7. januar 2022 | 16:14

    Pa svi doktori kažu da nema potrebe a i nije preporučljivo da se vakciniše neko ko je prelezao koronu u zadnjih 6 mjeseci. Vakcinisani prenose koronu ko nevakcinisani dakle Australija ima totalno glupe zakone ali šta se može. Problem je naoravio organizator i njih treba tužiti, nije Novak išao napamet onako ako me puste puste. Ja sam vakcinisan a to je moj izbor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA