≫ 

Ko je sudija u čijim je rukama sudbina Đokovića: Jedno njegovo pitanje o Novaku nam daje nadu

Konačna odluka biće doneta u noći između nedelje i ponedeljka po našem vremenu

  • 61

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković uskoro će saznati konačnu odluku o svom slučaju u Australiji. Nakon što mu je tamošnja vlada poništila dodeljenu vizu i smestila ga u karantin, sudbina je poverena u ruke vrlo poznatog pravnika i sudije koji će odlučiti da li je sve radio u skladu sa zakonom.

Podsetimo, konačna odluka u viktorijanskom sudu pravde biće doneta u noći između nedelje i ponedeljka po srednjeevropskom vremenu, a ročište Novaka Đokovića zakazano je tačno za ponoć.

Našeg najboljeg tenisera saslušaće sudija Entoni Keli, inače jedan od najizvrsnijih u svom polju u Australiji. On je već primio dokumenta i dokaze od strane Novakovih advokata danas, a na prvom ročištu se Đoković u Federalnom i porodičnom sudu nije pojavio.

Ono što posebno intrigira jeste da je sudija na tom saslušanju upitao sve da li Novak u hotelu u kojem odseda ima teren na kojem može da trenira. Keli se više interesovao u kakvom je trenutno stanju najbolji srpski teniser.

- Mislim da nije nerezonski ako upitam, da li taj hotel u kojem odseda Novak ima mesto na kojem može da vežba i trenira? Ne očekujem da odgovorite na to pitanje, ali je realno postaviti ga - rekao je Keli na saslušanju.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Ko je sudija koji će saslušati Novaka Đokovića u ponedeljak u Melburnu?

Sudija Keli ima bogatu biografiju iza sebe. Radio je kao advokat više od 29 godina, od čega je deset godina radio kao viši savetnik. Imao je dodira sa međunarodnom arbitražom, inženjerstvom, likvidnošću kompanija, investicijama...

Kao praktikant radio je u Visokom sudu pravde i u Federalnom sudu. Još u mlađim danima isticao se u kompleksnim predmetima, kao i nizu drugih proceduralnih, sudskih poslova. Jedan od najistaknutijih iz rane faze karijere bio je predmet Banke Melburna 1990. godine, koji je potrajao skoro tri godine, a tokom kojeg je postojalo 100 iskaza i protiviskaza.

Video: Od gusala i patriotskih pesama do zastava bratskih nacija: Đoković ujedinio planetu

Mnogi su ga kroz karijeru opisali kao iskrenog i fer sudiju, ali i advokata. Sarađivao je sa četiri osobe u sudu, a svedoci kažu da je svaki od njih maksimalno cenio trud i vreme koje je Keli izdvajao kako bi ih edukovao. U jednom dokumentu u kojem je on predstavljen kao sudija viktorijanskog suda pravde, piše da ih je stalno vodio na kafu i portugalske kolače, a često su zajedno izlazili na druge obroke.

Sve u svemu, Keli iza sebe ima čak 35 godina bogatog iskustva, tokom kojeg je napisao i knjigu od 700 strana o istragama koje se bave slučajevima kada negde izbije iznenadni požar. Isto tako, pisao je o industriji automobila i boja.

Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

Ljubitelj automobilskih trka, prijavio da se da radi kao "Uber" vozač

Postoji još jedna zanimljiva anegdota u kojoj je sudija Keli bio upitan od strane svoje ćerke da postane "Uber" vozač (nešto nalik našim taksi službama), što je ovaj prihvatio. Nije jasno, međutim, da li je odvojio deo svog vremena da se posveti ovom poslu.

Voleo je da prati automobilske trke, često je bio gledalac na istim. Istovremeno, imao je sve više posla, pa je morao da angažuje sve više sekretara, koji su razvili sjajne prakse i uspevali da razreše mnogo predmeta. Isto tako, bio je deo mnogih fakultetskih programa uključujući onog na Univerzitetu Monaš i Školi za pravo u Melburnu.

Svi koji su radili sa njim tvrde da je to uvek bilo zabavno, a u dokumentima piše da je Keli pokazivao hummanu stranu, da je uvek bio spreman da uči, da je bio intrigantan i uneo neka nova iskustva.

Videćemo da li će isti takav, pravičan, biti kada bude izašao pred Novaka Đokovića i Ministarstvo unutrašnjih poslova Australije sutra tačno u ponoć.

Video: Sve su rane moje Hristove: Keba posvetio pesmu Novaku, uporedio ga sa Isusom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ирония

    8. januar 2022 | 14:46

    Daj Boze da sudija bude realan🙏

  • MM

    8. januar 2022 | 15:23

    Novak je vec pobedio AO 2022 i bez pehara, kenguri pucali sebi u noge. Politicki setup rezirano namerno da Novaka skinu sa trona, namestaljku su uradili i Moniki.

  • Boža Pub

    8. januar 2022 | 17:21

    A kako su bez problema u Australiju ušli Krajinović, Lajović, Ćaćić koji su na ATP kupu branili boje Srbije? Zato ne lupetajte da je ovo neka zavera protiv Srba. Druga je stvar što je Novak umislio da je neko božanstvo i da ono što vredi za sve, ulazak vakcinisanih u AUS, ne treba da vredi i za njega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA