≫ 

Novaka upravo ponovo hapse i deportuju? Da li se ovo sprema sramota veka?

Apsolutni skandal australijskih vlasti i besramno ponašanje tamošnjih političara

  • 34
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Izgleda da nam se sprema skandal bez presedana! Najbolji teniser sveta, Novak Đoković dobio je Vladu Australije pred Federalnim i porodičnim sudom u Melburnu nakon što je sudija Entoni Keli istakao da je pratio sve smernice i da mu zvaničnici nisu na vreme dostavili adekvatne informacije, te da je imao validno medicinsko izuzeće.

Međutim, advokat Ministra unutrašnjih poslova za imigracije istakao je na kraju suđenja da on ima diskreciono pravo da ponovo ukine vizu Novaku Đokoviću na osnovu "pretnje po javno zdravlje" i da se slučaj ponovo nađe na sudu.

I izgleda da se Vlada Australije upravo odlučila na tu meru, prema najnovijim informacijama koje dolaze iz Melburna. Novinar Paul Šakal, koji piše za tamošnji The Age, kaže da je Đoković dobio slučaj na "poštovanju proceduralne pravde", ali da zvaničnici ne veruju da on poseduje ispravno medicinsko izuzeće.

Zbog svega toga imigracioni policajci pristupili ponovnom hapšenju Novaka Đokovića i njegovoj deportaciji iz zemlje!

Član ATAGI-ja, Alen Čeng ističe da prethodna infekcija nikada nije bila validna za izuzeće, a Federalni izvori tvrde da Novak ne bi dobio automatsku zabranu ulaska na tri godine, ako stvarno bude deportovan. Zapravo, Vlada ima pravo da ga vrati za sledeći Australijan open, odnosno ima diskreciono pravo na tako nešto.

Video: Srbi čekaju Đokovića ispred suda uz Marš na Drinu: U boj, kreni, Novače - junače!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxx

    10. januar 2022 | 09:05

    Pobedio si,gamad si na sudu dobio,drzavu si dobio!!!Sada da im pljunes,okrenes se i odes i vise nikad ne krocis ns to sramno tlo!!!!!

  • Hogar

    10. januar 2022 | 09:06

    U ovom slučaju australijski ambasador treba da bude persona no grada.

  • Slobodanka

    10. januar 2022 | 09:19

    Povucite naseg ambasadora u Australiji a njihovog u Srbiji deportujte. Srbija mora pokazati misice, drugacije se nemoze sa njima komunicirati. Nezaboravite da je Australija davno naseljavana najtezim kriminalcima iz UK. Tako da svi ti koji poticu od teskih zarobljenika nose te gene. Neka se Novak najbolje vrati kuci u miru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA