≫ 

Ministrima u Vladi preti zatvor zbog nepoštovanja suda? Ne smeju da privedu Novaka ako ne obaveste sudiju

Časni sudija Entoni Keli na kraju suđenja je podvukao da on o svemu mora biti obavešten unapred

  • 5
Aleksander Zverev, Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković dobio je Vladu Australije na sudu, ali izgleda da je ova saga daleko od završene. Iako je sudija Entoni Keli na Federalnom i porodičnom sudu u Melburnu naredio da mu se vrate dokumenta i lične stvari i da bude momentalno oslobođen, Ministar unutrašnjih poslova naredio je njegovu ponovnu deportaciju, prema najnovijim informacijama.

Oni su takvu mogućnost nagovestili preko svog advokata na kraju suđenja, posle čega je sudija Keli istakao da bi u tom slučaju on morao da bude momentalno obavešten unapred i zapretio je Vladi Australije da to ne čini ni pod kakvim uslovima. Ministar unutrašnjih poslova za imigracije, Aleks Houk je taj koji može da povuče tu odluku.

Štaviše, sudija Keli napomenuo je advokatu gospodinu Tranu, da ako neki drugi ministar iskoristi "ličnu moć" da deluje protiv Đokovića, da mora da ga o tome informiše unapred. U suprotnom, tajno delovanje bi bilo kršenje i nepoštovanje suda za šta je čak propisana i zatvorska kazna.

To znači da, ako se utvrdi da Vlada Australije sve ovo čini samoinicijativno, može "pasti" još jedan veliki skandal. U čitavoj ovoj sagi, ništa ne bi bilo čudno, pa ni da ovi ljudi deluju protivustavno. Uostalom, prema potezima koji povlače, vidi se da su spremni na sve.

Video: Srbi čekaju Đokovića ispred suda uz Marš na Drinu: U boj, kreni, Novače - junače!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roos Despot

    10. januar 2022 | 10:35

    Политика је у већини случајева моћнија од судства и правде у многим назови демокрстским западним државама које чак критикује неке државе да нису правне!

  • zeljko

    10. januar 2022 | 11:20

    na stranu, da li je u pravu ili ne, sa 35 godina od tebe se ocekuje da budes pravi muskarac i da je pored tebe tvoja supruga, a ne mama i tata da te drze za ruku..

  • Cele

    10. januar 2022 | 10:47

    Kakva farsa 😠

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA