Doživeo tragediju sa 10 godina, iza sebe ima 2 skandala: On odlučuje hoće li Novak igrati na AO

Zanimljiva biografija australisjkog ministra imigracija

  • 7
Aleks Havk Printskrin: Instagram/alexhawkemp

Novak Đoković je slobodan, makar danas. Sud je odlučio da je srpski teniser imao validnu dokumentaciju za ulazak i boravak u Australiji, ali tu odluku može da poništi samo jedan čovek. To je Aleks Hok, ministar za imigaciono pravo koji će svoj "konačan sud" dati u utorak

Hok je rođen 1977. godine u gradu Volongongu, u državi Novi Južni Vels. Kada je imao samo deset godina preminula mu je majka. Njega i sestru odgajao je otac, nekadašnji direktor oglašavanja.

Zanimljivo je da on ima i grčkog porekla, pošto su roditelji njegove majke emigrirali iz Grčke 1953. godine. Tokom Drugog svetskog rata, mesto pored Soluna odakle potiče Hokova porodica ostalo je pusto, pošto je ubijeno 146 civila, a spaljeno više od 300 kuća.

Zanimljivo je da je izjavio kako je njegova baka Jaja od dolaska u Australiju uvek glasala za Laburističku partiju, sve dok se on sam nije kandidovao na izborima kao član Liberalne partije.

Hok se pridružio Liberalnoj partiji 1995. godine, a najkontroverznije dešavanje u vezi s njim, sve do danas, bilo je iz 2018. godine kada je rekao da snažno podržava nova pravila koja omogućavaju verskim školama da izbacuju učenike koji su homoseksualci, biseksualci ili transrodne osobe. On je tada upozoravao da su vernici u Australiji meta stalnih napada.

Zanimljiva je i njegova izjava iz 2005. godine, kada je objašnjavao svoju političku ideologiju. Tada je rekao da veruje da je Liberalna partija dom konzervativnih vrednosti, pa objasnio da se partiji ne pridružuje niko ko želi da bude levičar. Takođe je izjavio da ljudi koji žele ''sobe za ubrizgavanje droge'' i snižavanje godina dece potrebnih za saglasnost za njihovo izjašnjavanje kao homoseksualaca ne biraju Liberalnu partiju, već Demokratsku, Laburističku ili Zelenu.

Od 2007. godine je član parlamenta regiona Mičel u Novom Južnom Velsu, a danas je čovek koji ima glavnu reč kada je u pitanju ostanak ili deportovanje Novaka Đokovića. I pored odluke koju je doneo sud, ministar za imigracije ima potpunu slobodu da odluči da li će neki strani državljanin biti izbačen iz Australije.

Video: Đokovići o tome šta će biti ako ministar ipak odluči da ga deportuje: Sačekaćemo odluku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dika

    10. januar 2022 | 15:35

    Prolazna figura u ovom svetu odlučuje o nekome ko će biti upisan u knjigu slavnih i nezaboravnih.

  • Ја

    10. januar 2022 | 16:29

    Вероватно му Новак годинама иде на живац,па сад да искористи прилику...како ниско....

  • e mojiБЛАЖИ ОБЛИК

    10. januar 2022 | 16:42

    Није бакино име било Јаја.Јаја значи бака на Грчком.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA