Australijski novinar: Prvi put sam u životu srećan što je moja zemlja izgubila

Džejms Mekfirson je imao poruku i za Novakovog mrzitelja Rotenberga

  • 6
Novak Đoković, Australija, mapa Australije Foto: Shutterstock, Profimedia/Nic Bothma / PA Images

Džejms Mekfirson, kolumnista australijskog portala "Spektejtor", oduševljen je zbog presude Federalnog suda u korist Novaka Đokovića.

Sud u Melburnu je tokom ranih jutarnjih časova doneo odluku da se povuče odluka o oduzimanju vize najboljem teniseru sveta kako bi mogao da učestvuje na predstojećem Australijan openu.

- Ja sam Australijanac. Danas je prvi dan u mom životu kako sam srećan da vidim da moja zemlja u nečemu gubi. Australiji je postala predmat podsmeha u protekle dve godine. Sada to svi znaju. Dovoljno sam star da se sećam kako su izabrani zvaničnici šetali okolo i pretili zdravim građanima koji poštuju zakon - napisao je Mekfirson.

Australijanac je odgovorio i na Tvit američkog novinara Bena Rotenberga, poznatog kao velikog mrzitelja Novaka Đokovića. Novinar Njujork Tajmsa je napisao:

- Povremeni važan podsetnik, Đoković je svu ovu komplikaciju mogao jednostavno da zaobiđe da se vakcinisao kao 97 odsto njegovih kolega - smatra Rotenberg.

Na to mu je Mekfirson odgovorio:

- Da. I sve što je trebalo da uradi je da se odrekne svoje telesne autonomije, i sva ta komplikacija bi bila izbegnuta - zaključio je ironično australijski novinar.

Video: Porodica Đoković zapevala posle Novakove pobede: Iz Srbije dolazim, nikad ne odlazim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    10. januar 2022 | 18:10

    Vravo Nole ziv bio 1000 gidina. Treba da tuzi drzavu ( za UVREDU CASTI, potencijalnog gubitka nagrade turnira koja je velika cifra, za trovanje njegovog organizma sa hranom koju si mu davali koju on ne jede, za STRES, ZA IZGUBLJENO DRAGOCENO VREME, ZA SVE STO SE SETU) ako advikati misle da moze da ih dobije da im uzme milijarde i plus da iz inata i onako najjace do sad osvoji turnir i izjavi na kraju da je imao do sada najjaci motiv za igru. Da novac koji osvoji u turniru potrosi kao i do sada a milijarde koje uzme na sudu od drzave usrane podeli porodicama u srbiji kojima je to potrebno, da se renoviraju skole, crkve, manastiri, sportski tereni i na taj nacin pomogne drzavi Srbiji. Ziveo NOVAK DJOKOVIC BROJ 1 .

  • australian

    10. januar 2022 | 18:00

    makfrson nije mekfirson

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA