≫ 

Australijski političar upozorava ministra: Novak ne predstavlja zdravstveni rizik po našu zemlju

On je dodao i da bi za sve u najvećem interesu bilo da Novak zaigra

  • 1
Novak Đoković Foto: Nikola Tomić

Više nego izvesno je da će Novak Đoković učestvovati na Australijan Openu, a jedina prepreka tome bi bila odluka ministra za imigraciju Aleksa Houka koji ima disreciono pravo da mu ponovo oduzme vizu. Ipak, kolege ga upozoravaju da slučajno ne učini to.

Džon Aleksandaer, poslanik Liberalne partije kojoj pripada i sam Houk, smatra da Novak ne ugrožava zdravlje tamošnjeg stanovništva i da nema razloga da se koristi pravo koje ima ministar.

- Čini se da je Đoković koji je negativan na kovid ispunio sve zdravstvene zahteve, a sudija je pitao, 'šta je ovaj čovek još mogao da uradi?". Po ovome, čini se da Novak ne predstavlja zdravstveni rizik za Australiju. Otuda, šta bi bio 'javni interes' koji bi ministar mogao da iskoristi za uvežbavanje svoje moći i da deportuje branioca titule na Australijan openu? - pita se Aleksander.

On je dodao i da bi za sve u najvećem interesu bilo da Novak zaigra.

- Zadržavanje Australijan opena kao grend slem događaja je u našem nacionalnom interesu. Ministrova lična moć da otkaže vizu je stvorena kako bi se sprečili kriminalci koji bi inače šetali našim ulicama, ili da se spreče zarazne osobe koje bi hodale našim ulicama; to nije stvoreno da bi pomagalo u nošenju da potencijalnim dnevnim političkim problemima - zaključio je Aleksander.

Video: Obraćanje Đorđa Đokovića posle velike pobede Novaka na sudu

(Telegaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    10. januar 2022 | 23:29

    To se na srpskom kaze zavuk'o vam a niste ni osetili💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA