ATP se oglasio povodom Novaka: "Podržavamo suđenje, ali nastavljamo s promocijim vakcinacije"

Konačno je došlo vreme

  • 3
Novak Đoković - Rafael Nadal (Australijan open 2012. finale) Foto: Profimedia

Prošlo je nešto manje od 24 sata kako je Novak Đoković izvojevao pobedu na sudu protiv vlasti države Australije, dosta poznatih lica se oglasilo, a sada je to učinila i ATP, teniska organizacija.

Oni su u svom saopštenju rekli da poštuju ishod suđenja, kao i da će ipak nastaviti da promovišu i preporučuju vakcinaciju svim ATP igračima. Saopštenje vam prenosimo u celosti:

- ATP u potpunosti poštuje žrtve koje je narod u Australiji podneo od starta pandemije Kovida 19 i stroge mere ulaska u državu koje su bile na snazi. Komplikacije koje smo videli prethodnih dana u vezi sa ulaskom igrača u Australiju su dokazale da je potrebno jasnije razumevanje mera, kao i jasnija komunikacija i primena pravila.

- Tokom putovanja za Melburn jasno je da je Novak Đoković verovao da mu je odobreno potrebno medicinsko izuzeće kako bi mogao da ispuni uslove ulaska. Niz događaja koji je kulminirao sudskim saslušanjem u ponedeljak naneo je štetu na svim nivoima, uključujući i Novakovo stanje i mogućnost da se pripremi za AO.

Najbolje sportske fotografije agencije AFP u 2021 godini AFP most interesting sports shots Foto: Profimedia/AFP/Paul CROCK

- Medicinska izuzeća za igrače se izdaju nezavisno od ATP, ali naša organizacije je u kontaktu sa Teniskim savezom Australije zarad bolje komunikacije. Mi pozdravljamo ishod suđenja održanog u ponedeljak i radujemo se sjajnim nedaljama tenisa koje su pred nama.

- ATP će nastaviti da promoviše i preporučuje vakcinaciju za sve igrače na ATP turu – mi smatramo da su vakcine ključne kako bi naš sport mogao da funkcioniše tokom pandemije. To je zasnovano na naučnim dokazima i u skladu je sa globalnim smernicama za putovanja. Ohrabruje nas činjenica da je 97% takmičara vakcinisano pred ovogodišnji AO -  navedeno je u saopštenju ove organizacije.

Video: Britanski političar gost porodice Đoković, podržao Noleta i pobedu zdravog razuma

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veca

    11. januar 2022 | 06:50

    Ma mozete sve da okacite macku o rep, Nole vas pobedio. Zivio Novak, da osvojis Melburn pa nek crknu dusmani. A iako nepobedis ti si opet nas pobednik. Zivio

  • Mr

    11. januar 2022 | 06:43

    Sta bi rio tinto uradio kad su ovo Noletu napravili kenguri

  • Mitar

    11. januar 2022 | 00:46

    Moju poklanjam vama i vašoj deci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA