Svet traži oproštaj za Čehinju iz Novakovog hotela strave, zabranjen joj ulazak u zemlju na 3 godine

Ona se nije pravno borila, pa sada u pasošu "stoji" pečat koji joj brani da uđe u Australiju do 2025. godine

  • 5
Renata Voračova Foto: John Salangsang / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković je posle četiri dana "mučenja" u Melburnu dobio državne vlasti na Federalnom i porodičnom sudu posle čega je poništena odluka o odbijanju njegove vize. On je sada slobodan čovek i može da se kreće nesmetano pred prvi Grend slem u sezoni.

Međutim, mnogo prašine podiglo se oko slučaja Renate Voračove, češke teniserke koja je jedno vreme bila "zaključana" zajedno sa Novakom u hotelu u Melburnu. Ona nije želela pravno da se bori protiv Australije, iako je imala validno medicinsko izuzeće.

Zbog toga je deportovana iz zemlje i dobila je zabranu ulaska od tri godine u Australiju, što joj može zakomplikovati život, jer neće moći da nastupa na turnirima u ovoj zemlji na početku svake teniske sezone.

Mnogi teniseri i teniserke, kao i navijači širom sveta nakon pobede Novaka Đokovića na sudu sada traže da se Voračovoj "ukine" ova zabrana, kako bi češka teniserka mogla da se vrati i nesmetano učestvuje na Australijan openu, kao i na drugim turnirima.

Nema sumnje da je Čehinja u celoj priči ispala "kolateralna šteta", iako se nije previše opirala i prihvatila je da će morati da ode iz zemlje, doduše uz opasku da joj se sve ovo dešava zbog Đokovića.

Video: Prvi trening Đokovića u Melburnu posle izlaska iz pritvora i pobede na sudu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    11. januar 2022 | 09:17

    Ništa kriva isterali je i kaznili sa 3 godine zabrane ulaska u Australiju...Sramota

  • Putin R.S

    11. januar 2022 | 09:41

    Ona je sama kriva sto je potpisala da joj se ukine viza. Trebala je da saceka, ali "losi" uslovi nije mogla da izdrzi. Novak je znao da nije nista pogresno uradio i nije hteo da potpise nikakve izjave i papire.

  • Mihailović

    11. januar 2022 | 09:21

    Sad se vidi kako su je kaznili sa 3 godine zabrane da su to pripremali za Đokovića...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA