Skandalozne reči premijera Viktorije: "Slažem se sa Nadalom, ovaj turnir je veći od bilo koje osobe"

Danijel Endrjuz kaže da bi i sada odbio medicinsko izuzeće Novaku Đokoviću

  • 35

Iako je Novak Đoković pred Federalnim i porodičnim sudom u Melburnu potvrdio da je radio sve u skladu sa propisima koje su propisale tamošnje vlasti, pojedini australijski političari se i dalje javljaju da ga kritikuju, smatrajući da ne treba da nastupi na Australijan openu.

Tako je premijer australijske savezne države Viktorija u kojoj se nalazi grad Melburn, Danijel Endrjuz izjavio da Novak ne treba da dobije izuzeće i da nastupi na Australijan openu.

- Ostajem pri ranijim komentarima. Kad su me pitali da li bismo tražili od Vlade Komonvelta da izuzme određene ljude od obaveze da budu vakcinisani, moj odgovor je bio ne. I tad i sad je isto - reči su Endrjuza.

Potom se osvrnuo na Rafaela Nadala, koji je kod ovog političara očigledno "favorit" u odnosu na najboljeg na svetu.

- Znate, smatram da su Rafa Nadal i nekolicina ostali izneli veoma, veoma jasan stav. Ovaj turnir je znatno veći od bilo koje osobe. U pitanju je grend slem, najveći teniski događaj u prvom kvartalu godine, svake godine. Kao takav je veći od bilo koje osobe, bilo da je ona na terenu ili van njega - dodao je premijer Viktorije.

Ali ovaj čovek nije mogao da objasni kako se "kolo" zaustavilo baš na Novaku, a ne na nekom drugom igraču ili igračici koji su dobili izuzeće.

- U pitanju je aktivni proces, trebalo bi da vidimo da li će biti žalbe i ne želim da komentarišem. Mi nismo nikoga pokušali da ubedimo da bi neko trebalo da se pusti u zemlju, već suprotno. Kada smo pre nekoliko nedelja i meseci pričali o medicinskim izuzecima, govorilo se o tome da prethodna infekcija kovidom ne može da bude osnova za to. Situacija se od tada promenila, brojni ljudi su pušteni u zemlju na osnovu toga. Ako je pitanje da li smo mi tražili da tako bude, odgovor je da nismo, tako je bilo i pre nekoliko nedelja, tako je i sada - zaključak je Endrjuza.

Video: Prvi trening Đokovića u Melburnu posle izlaska iz pritvora i pobede na sudu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasna

    11. januar 2022 | 09:54

    Postovani veliki mali Svete, toliko ste ogorceni na svoje nistavne zivote pocev od Vas iz Australije pa sve do Nadala i ostalih mrzitelja tudjih zivota, da nije cudo sto svoje zivote i nemate,ali zabadate svoje noseve u tudje i volite da kopate i rijete. Bavite se svojim zivotima, porodicama ako ih imate, svojom decom takodje ako ih imate i bice te srecniji i zadovoljniji sami sa sobom. A Novak ima svoj zivot, svoju porodicu i svoju decu i pustite ga da zivi i radi. I da pomaze onima koji su slabi, nemocni i siromasni. Gospodo svetska osmislite svoje zivote, svoju srecu i poklonite nekome ljubav i paznju. Bice Vam lepse. I kupi te neke normalne gace da vam ne ulaze u dupe i da Vas zuljaju. Lepse ce biti.

  • Gogi

    11. januar 2022 | 10:15

    A i ovaj Nadal je takva ljiga a ovamo cutljivko i naivko!

  • Žika

    11. januar 2022 | 09:49

    Budaletina. Nadal je bio u Melburnu 11 dana posle testiranja na kovid gde je nalaz bio pozitivan. I nije bio u 14-dnevnom karantinu. Razumem da je Nadalov navijač, a li on je zvaničnik države.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA