Deportovana Čehinja srećna zbog Novaka: "Nadam se da će igrati, nisam nimalo ljuta na njega"

Renata Voračova se vratila kući posle problema u Melburnu

  • 2
Renata Voračova Foto: RRob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zajedno sa Novakom Đokovićem, veliku dramu u Melburnu proživela je i češka teniserka, Renata Voračova. Za razliku od najboljeg na svetu, ona je odlučila da sama napusti zemlju i zbog toga joj preti zabrana ulaska u Australiju na tri godine.

Svet je ustao i podigao glas u njeno ime. Traži se da se njoj dopusti povratak i nastup na Australijan openu, a Čehinja je izrazila frustraciju zbog svega što joj se dogodilo.

Međutim, isto tako rekla je da se nada da će Novaku biti dozvoljeno da učestvuje na prvom Grend slemu u sezoni i pored svega što se dogodilo.

- To je dobro, ne samo za njega. Nadam se da će igrati, jer zato smo i otišli tamo, da igramo tenis i da ne budemo deo nekih unutrašnjih igara - rekla je Voračova za Rojters.

Renata Voračova Foto: John Salangsang / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ona je rekla da planira da primi dve doze vakcine, ali isto tako veruje da bi ostala u Australiji da nije bilo toliko problema sa Novakovom vizom.

- Bila sam tamo punu nedelju i otkako je on došao, sve se promenilo. Nisam ljuta na njega. Samo sam tužna što se ovo dogodilo. Ovo je jedan od najvećih turnira. Odete i onda se tako nešto dogodi. Ne mogu da zamislim da je tako nešto moguće da se dogodi toj zemlji u 21. veku - dodala je Voračova.

Kaže da je čitava situacija za nju bila strašna i da nije znala kako da postupi.

- Posle ispitivanja, stvarno nisam znala šta da radim, koja su mi prava. Bili su uz mene ljudi iz Tenis Australije, advokati koji su mi pomagali. Oni se nisu žalili sudu, tako da nisam znala da to mogu. Samo sam sledila savete koje su mi dali. Veliko je olakšanje da sam posle svega kod kuće. Nisam se dobro osećala, nisam mogla da spavam ni da jednem mnogo - rekla je Čehinja.

Video: Prvi trening Đokovića u Melburnu posle izlaska iz pritvora i pobede na sudu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coleeee

    11. januar 2022 | 19:30

    Pa kad je zaboravila da ima koronu 16 decembra , mora se o svemu razmljisljati

  • eNL

    11. januar 2022 | 19:48

    svrati sad malo kod nas na ćevape i punjenje paprike...pa biće tu posle svega još 😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA