Šampionka US opena umalo poražena sa "krompirom": Radukanu osvojila samo jedan gem u Sidneju

Britanka rumunskog porekla ne uspeva da pronađe pravu formu

  • 0
Emma Raducanu Ema Radukanu tenis teniserka Foto: Tanjug/AP

Ne ide baš sve po planu za Emu Radukanu posle US opena. Nakon što je senzacionalno stigla do svog prvog Grend slem trofeja u karijeri, britanska teniserka ne uspeva da povrati pravu formu što je pokazala i jutros u Sidneju.

Podsetimo, ona je iz kvalifikacija prošle jeseni došla do finala i velike titule u Njujorku, što joj je donelo ogroman novac i slavu, kao i mesto među prvih 20 na WTA listi. Sve je izgledalo kao jedna prelepa bajka.

Međutim, potom su krenuli da se ređaju i problemi, pošto je Radukanu "raskinula" saradnju sa svojim trenerom, a rezultati su bili vrlo slabi. Na početku nove sezone nema pomaka, pošto je u Sidneju, britanska teniserka osvojila samo jedan gem.

Bez milosti je bila Elena Ribakina koja je slavila rezultatom 6:0, 6:1, a tek da podvučemo, Radukanu je na 18. mestu na svetu, dok je njena rivalka samo tri pozicije bolje plasirana. Međutim, razlika na terenu je bila evidentna.

Od titule u Njujorku, Radukanu je ispala u prvom kolu Indijan Velsa, trećoj rundi turnira u rumunskom Klužu, ispala je na startu austrijskom Lincu, a sada i u Sidneju. Dakle, nešto nije kako valja.

Video: Novi video sa treninga, Đoković ljut na sebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA