≫ 

"Novak nije ubica, nije kriminalac": Majka najboljeg na svetu poslala poruku Australiji

Dijana Đoković govorila za jutarnji program jedne australijske televizije

  • 9

Majka najboljeg srpskog i najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića, Dijana, pričala je za emisiju "Sunrise" australijskog "Kanala 7" o temi svih tema svetskog sporta ovih dana - maltretmanu Australije nad vlasnikom 20. Grend slem titula. Šampionu. Humanisti. Legendi sporta.

Australijance je posebno zanimalo da li je Novak imao predstavu da je zaražen korona virusom u danima kada je izlazio napolje i bio među ljudima u Srbiji.

- On to nije znao, jer čim je saznao da je pozitivan izolovao se. Zaista ne mogu više reći na tu temu, možda je najbolje da pitate njega - priča majka Dijana u video razgovoru sa novinarem "Kanala 7".

Federalne vlasti Australije su, navodi se u tekstu istog portala, dovele u pitanje neslaganje u Đokovićevoj dokumentaciji o putovanju u Melburn. U formularu, piše dalje autor priče koja je "zapalila svet", Đoković je naveo da nije putovao 14 dana pre dolaska u Australiju 6. januara. Novak je bio u glavnom gradu Srbije, Beogradu, na Božić, a zatim je primećen na treningu u Marbelji, u Španiji, 31. decembra i ponovo 2. januara, prema izveštajima medija.

- Ne mogu da kažem (da li je ili nije putovao), jer nisam u toku - ne znam tačno celu priču - odgovara Dijana na prethodno izrečene konstatacije.

- Čitam u novinama. Nisam pričala (sa Novakom o tome). Ono što mogu da kažem je da je sudija Keli imao sedam sati da sasluša obe strane i da je onda odlučio da je Novak slobodan. Tako da je to za mene završena priča.

Prijatelji, roditelji, rodbina u restoranu Novak na Novom Beogradu slave osvajanje Rolan Garosa, Novak Đoković Foto: ATA Images

Novakova majka je ipak zabrinuta zbog toga što i dalje postoji šansa da njen sin bude deportovan iz Australije i smatra da je nepravdeno što o tome sada odlučuje jedan jedini čovek - Ministar za imigracije Aleks Houk.

- Čitam u medijima da postoji mogućnost da ga ipak žele deportovati. Veoma sam zabrinuta zbog toga. Svi se molimo da će ostati tamo i da će moći da igra. Nemojte ga izbaciti, on je teniser, nije političar, nije kriminalac, nije ubica - majčinski je reagovala Dijana.

Ona dalje kaže da ne razume kako jedan čovek može prelomiti situaciju oko Novakovog statusa ostanka ili deportacije, ali i dodaje da su joj australijski zakoni nepoznanica.

- Ne znam u čemu je problem ako ne želi da se vakciniše. To je njegov izbor. Ne možete ga prisiliti na nešto... Možete mu svaki dan raditi PCR test ili šta god već želite i videćete da je on zdrav, i u čemu je onda problem - završila je Dijana javljanje.

Video: Obraćanje Dijane Đoković: Majke su me razumele! Pobeda veća od svih Grend slemova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    12. januar 2022 | 10:16

    Ne umanjujuci nepravdu koja je naneta Novaku uzasnim tretmanom u Australiji, kako njegova mama "nije upucena" u to gde je on putovao u sred ove cele price? Pa do sada bi se var informisala

  • @

    12. januar 2022 | 00:31

    Običan čovek sazna za par sati, Novak za dva dana. Sta ti je privilegija :)

  • Boki

    12. januar 2022 | 01:21

    Rezultati brzog Ag testa se dobiju nakon 20 minuta. Testiramo se ukoliko imamo simptome. Svesno širenje zaraze u vreme pandemije je kažnjivo. Nevakcinisani ljudi koji ne nose maske krajnje su neodgovorni jer među ljudima ima i onih sa lošim imunitetom. Veoma sebično! Ukoliko je test lažiran sramota za svetskog broja 1 kao i za saučesnika Institut za javno zdravlje koje je sebe diskreditovalo zarad koristi pojedinca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA