Proširena istraga oko Đokovićeve dokumentacije: Putovanje u Španiju i PCR test glavni problemi

Australijanci pišu da je moguća čak i zatvorska kazna

  • 6
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Sreda je dan kada je trebalo da bude doneta konačna odluka o tome da li će Novaku Đokoviću biti omogućen nastup na Australijan openu, ali to se neće desiti jer će istraga o dokumentima koje je priložio srpski teniser biti proširena i nastavljena.

Kako su preneli mediji "The Age" i "Sydney Morning Herald", istraga protiv Đokovića dodatno širi kako bi uključila i njegovo kršenje uslova izolacije u Srbiji, kao i netačne tvrdnje u obrascu za prijavu putovanja i nedoslednosti u datumu njegovog testa na korona virus.

Kao jedna od ključnih grešaka, prema informacijama koje stižu iz Australije, navodi se to što nije prijavljeno da je Novak Đoković boravio u Španiji. Đoković je u saopštenju na svom Instagramu rekao da je to plod administrativne greške, koja je bila nenamerna i koju je načinio njegov tim.

Đoković je u objavi na Instagramu takođe priznao grešku što je dao intervju za "L'Ekip" dan nakon dobijanja pozitivnog testa, za koji je istakao da je dobio 17. decembra. Australijanci navode da je i to ozbiljan problem, pošto se u dokumentima koje je Novakov tim priložio navodi da je on dobio pozitivan nalaz 16. decembra.

Pod istragom će se naći i pitanje o tome da li je Đokovićev pozitivan rezultat izmanipulisan nakon što su se pojavile različite informacije oko vremena rezultata PCR testa.

- U svojoj izjavi pod zakletvom, Đoković je rekao da je 'testiran i dijagnostifikovan' 16. decembra. Ministarstvo unutrašnjih poslova sada ispituje ovo nepoklapanje informacija, a kazna za davanje lažnih dokaza prema Zakonu o zločinima je kazna zatvora od pet godina - navodi "The Age".

Video: Novi video sa treninga, Đoković ljut na sebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lavica

    12. januar 2022 | 10:04

    Prosirena istraga protiv Novaka kao da je pokusao da preveze dva kamiona puna droge u Australiju, bave se Novakom oko toga gde, kako, kada i sl.jos samo da cuju sta je doruckovao, rucao, vecerao, kada je popio vodu, sok, vitamine, kada je isao u toalet u kom vremenskom periodu, kada su mu deca legla da spavaju, kada je vodio ljubav sa svojom suprugom Jelenom, kada je ona legla i sve tako redom, a ne bave se kriminalcima koji stvarno to rade, o ubistvima ljudi, o nasilju prema zenama i td.i td....mnogo drugih problema ima na ovoj zemaljskoj kugli....a Novaka razvlace i nemaju ni malo osecaja kako to rade i sta sve ne izjavljuju kao da ce Novak svima da prenese ne znam ni ja sta....Nole da si ziv i zdrav i neka im ostane famozni pehar u rukama Nadala odmah neka mu predaju ne mora da se odrzi to takmicenje, jer ocigledno je da oni to zele i to tako treba da bude....oni su tako to odredili i zacrtali bez obzira na sve....nece oni Nadala da diraju niti da ga vode istragu protiv njega....to je tako zacrtano jos pre dva tri meseca....mogu da te svi kritikuju, da te nazivaju svakojakim imenima, da te ponizavaju, da vode razne istrage, da vode hajku protiv tebe, da te diskriminisu i ponize, a ti da samo cutis i slusas sta pricaju i sta izjavljuju u javnost, pa cak i sudjenje da gledaju putem medija...PA STA VISE HOCETE VI SVI???? DA LI JE VAMA LICNO NESTO NOVAK URADIO, VASOJ PORODICI, DA LI JE NAPAO NEKOG OD VAS, DA LI JE RUZNO NEKADA REKAO O VAMA, DA LI IZJAVLJIVAO NESTO O VAMA I NAZIVAO VAS SVAKAKVIM IMENIMA? STA SVE RADE DRUGI SPORTISTI U RAZLICITIM SPORTOVIMA I NIKO NISTA NE PREDUZIMA A OVO, OVO JE IZIVLJAVANJE NAD NOVAKOM I SVI ZELE DA BUDE RAZAPET I DA PRESTANE DA IGRA TENIS...TO JE ONO STO SVI VI ZELITE, I TU JE TACKA!!!!!

  • Marko

    12. januar 2022 | 10:14

    Odmah da se ispita i Nadal koj je usao u Australiju dok je bio u karantinu.

  • Samo ja

    12. januar 2022 | 09:37

    Daj bre vise ... ostavite ga na miru!!!!!!! Amannnnn!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA