≫ 

Procurila prljava igra australijskih političara: Odlažu deportaciju Novaka, da nema vremena za žalbu?

Najbolji teniser sveta će ići do kraja, šta god ministar Aleks Hok bude odlučio

  • 68

Video: Novaka iscrpeo pakleni trening s prijateljem, Nadal se hvatao za koleno: Treninzi pred AO

Saga oko ostanka Novaka Đokovića u Australiji ili njegove deportacije nastavlja se i dalje. Ministar za imigraciona pitanja Aleks Hok nije doneo odluku koja se najavljivala u noći između srede i četvrtka, a još nije poznato i kada će konačno odlučiti.

Kako prenosi list "The Age", koji se pokazao kao najrelavantniji i najpouzdaniji u čitavoj sagi oko Novaka Đokovića, najbolji teniser sveta će se odmah žaliti na svaki pokušaj njegovog deportovanja. Takođe se navodi da će Hok najverovatnije svoju odluku objaviti u petak.

On i dalje razmatra slušaj i pregleda dokumentaciju koju je objavio sud i koju su priložili Đokovićevi advokati. Ako bi slučaj dospeo na sud, pravni tim Novaka Đokovića nada se da bi stvar mogla da bude okončana na sudu tokom vikenda do nedelje, što bi Novaku omogućilo da igra, jer turnir počinje u ponedeljak 17. januara.

Takođe, izvor ovog lista navodi iz izvora bliskih vladajućoj partiji, da vlada snažno lobira za ukidanje Novakove vize. A ukoliko bi saopštenje bilo doneto kasno u petak, do bi Novaku umanjilo šanse da se žali na odluku, pa nije isključeno da je ovo prava prljava igra vlade Australije, kako da Novaku smanje bilo kakvu šansu da se proces okonča pre nego što turnir zvanično počne.

Podsetimo, žreb za Australijan open je već održan sa Novakom Đokovićem kao prvim nosiocem. Najavljivalo se da bi pre žreba mogla da bude doneta konačna odluka, ali do nje nije došlo, a odluka sigurno neće biti doneta bar do petka.

Novak je u iščekivanju odluke trenirao na Rod Lejver Areni u veoma teškim uslovima sa svojim velikim prijateljem. Delovao je iscrpljeno, ali smo na kraju moglo da ga vidimo i nasmejanog.

Video: Opšti haos u Melburnu: Navijači okružili auto u kom je Đoković, policija bacila suzavac na njih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A. P

    13. januar 2022 | 10:09

    Odlaganje je sigurno da nema vremena za prigovor, odnosno za zalbu. To je psiholoski genocid prema njemu, Novak je sportista sa tom namerom je dosao u Australiju. Nista drugo negativno nije u pitanju. Sto nevole nolbolje toje njihov problem.

  • Gaga

    13. januar 2022 | 11:38

    Nole je najzdraviji covek na planeti toga su i oni svesni bas mu treba otrov Bil Gejtsa i psihopata iz Szoa

  • Aha

    13. januar 2022 | 10:24

    Pa da Nadal bude slobobodan u polufinalu..i odmoran igra finale..lepo smišljeno..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA