≫ 

Poznati svi koraci Novaka Đokovića u naredna 24 sata: Saslušanje, nadzor, pritvor...

Kako je svet, kako je sport, tenis, Australija, kako su dozvolili da do ovog uopšte dođe

  • 59
Novak Đoković, trening, Australijan open 2022, Melburn Foto: AP/Tanjug

Epilog verovatno najneprijatnijeg boravka Novaka Đokovića u Australiji se približio, a u nedelju, dan pred početak Australian Opena, biće definitivno razrešana čitava zavrzlama da li ostaje ili napušta Melburn nakon golgote koju trpi od momenta kada je spustio nogu na tle najjužnijeg kontinenta.

Petak je bio izrazito težak dan za Novaka i njegove težnje da se takmiči u Melburnu i juriša na 21. Grend Slem u karijeri, pošto je u istom danu u samo nekoliko sati saznao da mu je drugi put ukinuta viza, i da će vrlo verovatno morati opet u pritvor.

Nakon još jednog ročišta pred Okružnim sudom kojim je predsedavao sudija Keli (isti onaj koji je poništio odluku o prvom ukidanju vize), Novakovi pravni zastupnici su uspeli da izdejstvuju najviše što se moglo u ovom trenutku, pa će Đoković već večeras (22 po srednjeevropskom vrmenu, 8 po lokalnom) biti pred sudom, ali Saveznim.

Sudija Keli je tokom pomenutog ročišta preneo slučaj na Savezni sud uprkos zahtevima Đokovićevih zastupnika da se čitava stvar održi na Okružnom nivou najviše zbog uštede tog toliko dragocenog resursa za čitavu priču - vremena.

Ako je petak bio izrazito napet dan po Novaka, šta tek reći za subotu, koja će verovatno biti ključna za sudbinu našeg asa u Australiji za ovu godinu, verovatno i za dalju karijeru tamo. Evo šta Novaka, nakon ročišta koje je održano u petak, čeka već dan kasnije - i to za samo nekoliko sati.

- U subotu u 8 ujutro (22 sata u petak po srednjeevropskom vremenu) saslušanje sa zvaničnikom granične službe.

- Nakon saslušanja Novak će veći deo vremena biti u pritvoru (zasad se ne zna tačna lokacija), s tim da ima dopuštenje da od 10-14 sati provede vreme sa svojim pravnim zastupnicima i pripremi plan odbrane. 

- U nedelju od 9 sati zakazano je saslušanje nakon kojeg će biti doneta konačna odluka Suda o njegovom ostanku u Australiji. 

Čitajući prethodne redove stekao bi se utisak da se radi o ozloglašenom teroristi ili teškom prestupniku, a ne o čoveku koji je obeležio istoriju tenisa kao najbolji svih vremena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    14. januar 2022 | 14:25

    Sto ne skrate pricu,poenta svega je onesposobiti ga da uzme trofej.

  • ZB

    14. januar 2022 | 14:26

    Новак јесте "терориста"! Већ скоро 20 година терорише љубимце запада, Федерера и Надала. Треба га уклонити са терена да и они ,коначно, освоје по неки турнир. Бар онај у класи 250 као сада Надал.

  • Брука

    14. januar 2022 | 14:37

    Враћај се бре и одмарај до следећег гс.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA