≫ 

Procurio dokument da je Nadal uzeo nedozvoljenu supstancu: Ovo je objašnjenje iz Antidoping agencije

Društvenim mrežama se širi dokument da je Rafael Nadal svojevremeno koristio betametazon, a tim povodom kontaktirali smo profesora dr Nenada Dikića

  • 46
Nadal, dokument oko dopinga Rafael Nadal, dokument oko "navodnog" dopinga Foto: Tanjug/AP, Twitter/ITF

Rafael Nadal je osvojio Australijan open na neverovatan način u spektakularnom finalu protiv Danila Medvedeva, gde je gubio sa 2:0, i bio na ivici provalije jer je Rus imao tri vezane brejk šanse za vođstvo u trećem setu, ali se onda desio čudesan preokret Španca.

Nadal je tako došao do rekordne 21. Grend slem titule i sada vodi u trci na večnoj listi i GOAT debati sa jednom najvažnijom titulom više od Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Mnogi Novakovi navijači besni su na Nadala, pre svega i zbog njegovih izjava pred Australijan open, kada nije pokazao kolegijalnost prema Đokoviću, koji je nepravedno zatočen poput kriminalca u hotelu za migrante.

Takođe, mnogi su i navijali za Medvedeva, koji se istakao fer izjavama o Novaku, ali pre svega i zbog činjenice da nisu želeli da Nadal pretekne Đokovića po najvažnijem statističkom parametru.

Na društvenim mrežama su mnogi iskopali i dokument koji pokazuje da je Nadal tokom karijere koristio i nedozvoljena sredstva.

Naime, u pitanju je dokument iz 2009. godine, kada je Nadal imao problem sa povredom ramena. Tada je dobio medicinsku dozvolu da može da koristi zabranjenu supstancu (betametazon), ali u cilju lečenja, pošto druge metode nisu dale rezultate.

Telegraf je povodom ovog dokumenta, koji je izazvao pažnju mnogih fanova iz sveta tenisa, kontaktirao predsednika Antidoping agencije Srbije, profesorom dr Nenadom Dikićem, osnivačem Antidoping agencije Srbije.

On je istakao da u pomenutom dokumentu ne postoji ništa sporno i da ne postoji nikakva sumnja da se Nadal dopingovao, te da postoji validna dokumentacija.

Prof. Dr Nenad Dikić Prof. Dr Nenad Dikić, Foto: Privatna arhiva

- U slučaju Rafaela Nadala, radi se o Terapeutskom izuzeću (TUE) koje svaki sportista može i mora da traži i dobije kada metode lečenja, koje su dozvoljene, ne daju rezultate. U ovom slučaju, Nadal je lečio povredu ramena i morao je da uzme kortikosteroidne injekcije, kako bi se bolje zalečio. U pitanju je samo jedna doza od 3 miligrama, tako da nema nikakve sumnje u doping, za šta postoji i validna dokumentacija u vidu Terapeutskog izuzeća - pojasnio je za Telegraf prof. dr Nenad Dikić.

Video: Nadal o Đokoviću: Žao mi ga je, ali mesecima je znao koji su uslovi! Sam je doneo odluku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    2. februar 2022 | 14:12

    Hahah,pa pogledajte samo koliko se on znoji.Ne prodje ni 10 minuta od pocetka meca,on vec ''poplavio'' teren.

  • 🌴

    2. februar 2022 | 13:44

    Zasto niko nije iznenadjen

  • maki

    2. februar 2022 | 14:25

    Pa bolje da objave rezultate testiranja pre i posle AO!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA