Magnus Karlsen je legenda: Najbolji šahista sveta zbog Đokovića bojkotovao AO

Magnus Karlsen ističe da je tradicija da gleda finale Grend slema iz Melburna, ali da ove godne to nije radio jer je odlučio da bojkotuje turnir

  • 4
Magnus Karlsen Printskrin: Youtube/chess24.5

Iako je Australijan open nedavno završen, i dalje se priča o tome. U mnogim tekstovima se vode debate o tome ko je sada GOAT, nakon što je Rafael Nadal osvoji 21. titulu.

Posao mu je bio olakšan, jer mu je vlada Australije sa puta sklonila najveću prepreku u vidu devetostrukog osvajača i branioca trofeja u Melburnu, Novaka Đokovića, koji je deportovan sramnom odlukom ministra Aleksa Hoka, koji je išao i kontra sudskoj odluci koja je oslobodila Đokovića.

Zbog toga su mnogi Novakovi fanovi bojkotovali Australijan open, a očigledno je fan Đokovića i najbolji šahista sveta, Norvežanin Magnus Karlsen.

Šahovski velemajstor i trenutni prvak sveta, koji je takođe i prvi na rang listi, koji ima i najveći rejting svih vremena, u jednom potkastu se dotakao i Australijan opena, gde je upitan o tradiciji koju poštuje godinama kada je u pitanju finale turnira u Melburnu.

Karlsen je upitan da li je tokom turnira dok je igrao na drugom ekranu gledao tenis i finale Australijan opena.

- Ne, bojkotujem. To je bila tradicija uvek da gledam finale na dan poslednje runde, nekada kada sam igrao, ako je finale bilo dugo, a ja sam igrao uporedo, igrao sam brže, kako bih gledao. Ali, bojkotujem ove godine, nažalost - rekao je Karlsen i faktički otkrio da je veliki fan Đokovića i da je revoltiran što on nije bio u mogućnosti da se takmiči.

Video: Advokat Toma Fila savetuje Novaka Đokovića sta da uradi u vezi sa deportacijom i izbacivanja sa AO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA