Proziva Đokovića, a godinu dana bez meča: "Znam da se Novak plaši da igra protiv mene!"

Kao jedan od najvećih svojih mečeva ističe onaj iz 2013. godine kada ga je Srbin pobedio u pet setova nakon 12:10 u gemovima u ključnoj borbi

  • 15
Novak Đoković, Sten Vavrinka Foto: AP/Tanjug

Švajcarski teniser Stan Vavrinka duži period ne uspeva da se vrati tenisu, a od njegovog poslednjeg zvaničnog duela prošlo je skoro godinu dana, ali to ga ne ometa da veruje u to da se Novak Đoković plaši njega.

Vavrinka je slavio protiv Novaka šest puta, a posebno se pamti finale Rolan Garosa, ali i pored toga, međusobni skor je 19-6 u korist Srbina. Ipak, Švajcarac tvrdi da voli da igra protiv njega.

- Novak je uvek bio jedan od velike trojke, ali sam najviše voleo da igram protiv njega. Njegov stil igre mi odgovora, iako me je pobedio nebrojano puta. Zna da me se plaši, najviše kada se igraju Grend slem turniri i osećam to kada izađem na teren. Trudi se da igra na najvećem mogućem nivou kada igra protiv mene - kazao je Vavrinka.

Kao jedan od najvećih svojih mečeva ističe onaj iz 2013. godine kada ga je Novak pobedio u pet setova nakon 12:10 u gemovima u ključnoj borbi.

- To je bio jedan od najvećih mojih duela, ključna tačka moje karijere. Bio sam devastiran nakon tog okršaja, ali mi je pomogao na mentalnom planu u nastavku karijere. Nešto se desilo tog dana, nešto što je promenilo moj nivo igre. VIdeo sam da mogu da pobedim najbolje na svetu. Završili smo u dva sata nakon ponoći, atmosfera je bila neverovatna. Uprkos tome što sam poražen, to mi je jedan od najbitnijih mečeva u životu - naveo je Vavrinka.

Stan je poslednji svoj duel odigrao još u martu 2021. godine protiv Lojda Harisa u Dohi i Južnoafrikanac je uspeo tesno da savlada švajcarskog predstavnika nakon čega kreće muka sa povredama.

Video: Đoković odradio jak trening sa hrvatskim teniserima: Najbolji dubl sveta u gostima kod Novaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MentalniSklop

    5. februar 2022 | 09:04

    Pratim Novaka od početka karijere. Del potro sa svojim razornim udarcima jedini je igrač koji je uspevao da probije taj zid,da je manje povreda imao i malo mantalno jači bio po meni bar 8 GS bih osvojio. Posle Novaka moj omiljeni igrač.

  • Nina

    5. februar 2022 | 08:25

    Da se plaši vrabac, pracku bi nosio😁😁😁

  • Mihailović

    5. februar 2022 | 08:51

    Bio je on i pre dobar igrač, ali samopuzdanje nula, ništa nije mogao osvojiti. Kasnije trenirao sa Novakom i Novak ga ubedio da se svojom igrom može biti u vrhu, osvajati GS...dalje se sve zna...stekao samopouzdanje baš na Novaku...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA